De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Geloof & Kerkdinsdag, 12 augustus 2003

Baarnse jongeren winnen bijbelse videowedstrijd
Haarlem - Jongeren van de hervormde Pauluskerk in Baarn hebben de videowedstrijd Caught on Tape van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) gewonnen.
Voor hun eigentijdse versie op video van het bijbelverhaal over Ester krijgen zij vrijdag tijdens het Flevo Festival in het Brabantse Liempde een trofee uitgereikt.
Het bijbelgenootschap organiseerde de videowedstrijd dit jaar voor het eerst en ontving 32 inzendingen. Met Caught on Tape hoopt het NGB jongeren meer bij de bijbel te betrekken.
De jongeren uit Baarn plaatsten het bijbelboek Ester in een eigentijdse setting. In het bijbelverhaal verijdelt Ester, de joodse koningin van Perzië, met haar neef Mordekai het plan van Haman, de belangrijkste adviseur van de koning, om de joden in het rijk uit te roeien.
De video gaat over Henk, die brand wil stichten in een asielzoekerscentrum maar niet weet dat een vriendin van hem, Ester, ook uit het centrum komt. Tijdens een etentje waarbij Henk en Ester beiden aanwezig zijn, wordt Henk ontmaskerd; zijn plan gaat niet door.
De tweede prijs van de videowedstrijd is gewonnen door een jongerengroep uit Oosterbeek. Hun film ging over de gelijkenis van het vergeven uit Mattheüs 18. De derde plaats is voor een team uit Aalten, die de ‘Moordende Liefde’ tussen David en Batseba verfilmde.
Het NBG is verrast over de resultaten van het project. Komend seizoen zal de wedstrijd Caught on Tape opnieuw worden uitgeschreven.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties