De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 20 mei

Regiodinsdag, 12 augustus 2003

Gevangene (19) ontsnapt na politieverhoor
Leeuwarden - Een negentienjarige man uit Groningen, die in gevangenis De Marwei in Leeuwarden vast zat, is maandagavond ontsnapt. De man ging er te voet vandoor toen hij door twee Groningse rechercheurs van het politiebureau naar de nabijgelegen De Marwei werd vervoerd.
De Groninger zat in voorarrest in verband met een serie van inbraken in tankstations in Fryslân, Groningen en Drenthe. De politie in Groningen doet het onderzoek naar deze zaken en had de verdachte nodig voor verhoor. Twee rechercheurs reisden hiervoor naar Leeuwarden. Na verhoor wilden de rechercheurs de Groninger van het politiebureau aan de Holstmeerweg terugbrengen naar de penitentiaire inrichting, een afstand van ongeveer tweehonderd meter. Op de binnenplaats van het politiebureau zette de verdachte het op een lopen. Hij kon niet meer worden ingehaald door de politiemensen. De man was niet geboeid en liep op blote voeten. Het hek van de binnenplaats stond open.
De politie heeft twee uur lang met drie honden, een boot en vier auto’s gezocht naar de man. De politie in Fryslân neemt de opsporing voor haar rekening.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties