De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 22 februari

Sportdinsdag, 12 augustus 2003

Friezen in sterkste opstelling
Heerenveen in intertoto is een lucratieve zaak

Heerenveen – Ongeacht het eindresultaat van de finale tegen het Spaanse Villarreal is de intertoto competitie in financiële zin voor Sportclub Heerenveen geslaagd. Startgeld, recettes en tv-gelden leveren de club tientallen duizenden euro’s op. De NOS zendt vanavond van het eerste duel een ruime samenvatting uit. Die begint na de live-uitzending van Grazer AK- Ajax.

Bij winst in de dubbele ontmoeting tegen Villarreal eigent Heerenveen zich een ticket voor het UEFA-Cuptoernooi toe. ,,En dêr is it ús fansels om te dwaan’’, zegt voorzitter Riemer van der Velde. ,,It giet yn earsten om it sportive súkses, dêrnei komt it finansjele súkses. Mar it is moai dat de ponghâlder net ûntefeden is.’’ Voor het duel vanavond in het Abe-Lenstrastadion (20.00 uur) zijn aan de kassa overigens nog volop kaarten te verkrijgen. Gisteren waren er 9.000 kaarten van de hand gegaan.
Het elftal van Heerenveen kent geen verrassingen. De complete selectie is fit en dat betekent dat trainer Foppe de Haan kan starten met de ‘ideale elf’. Dat elftal beschouwt zichzelf duidelijk als de underdog . ,,Ik heb begrepen dat Sonny Anderson (spits van Villarreal, red) ons tot favoriet heeft uitgeroepen. Maar dat lijkt me een tikkeltje overdreven’’, zo meent Tieme Klompe.
Assistent-trainer Dwight Lodeweges zag Villarreal in Spanje aan het werk tegen Brno. Omdat het heel lang 1-0 bleef voor de Spanjaarden – en Brno met één doelpunt dus geplaatst zou zijn – speelde er zich voor de ogen van Lodeweges een zenuwachtig duel af. Uiteindelijk ging de ploeg die er het meest recht op had door. Grote kracht van Villarreal in dat duel was dat ,,de ploeg constant in beweging was’’, aldus Lodeweges. ,,Je kunt niet een moment verslappen.’’
De assistent van De Haan heeft sterk het gevoel dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. ,,Pas na twee wedstrijden zal er duidelijkheid zijn. Net zo goed als zij bij ons kunnen scoren, kunnen wij dat in Spanje’’, aldus Lodeweges, die onder de indruk is van Villarreal als club. ,,Het is een kleine club, met hele grote plannen. Dit seizoen willen ze de volgende stap zetten. Daarom hebben ze hele goede spelers opgehaald. In het voetbal blijft het echter de vraag of goede voetballers ook een goed team kunnen vormen.’’
In Heerenveen zal die vraag vanavond door de Spanjaarden beantwoord kunnen worden. ,,Ik denk toch dat ze op de counter zullen spelen. Achterin zullen we dus scherp moeten zijn’, zo meent Arek Radomski. De Poolse middenvelder is er klaar voor. ,,Met alle respect voor de amateurclubs; als voorbereiding op het seizoen is de intertoto natuurlijk een stuk leuker.’’
Opstelling Heerenveen: Vonk; Seip, Hansson, Klompe en Edman; Radomski, Knopper en Väyrynen; Selakovic, Sibon en Denneboom.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 1


Reacties:

Er wordt gezegd dat het lang 1-0 bleef in de wedstrijd tussen Villarreal en Brno en dat Brno geplaatst zou zijn bij een doelpunt. Dat is niet waar. De heenwedstrijd eindigde in 1-1. Bij een doelpunt van Brno zou het dus volkomen gelijk zijn geweest wat na 90 minuten een verlenging betekenen. Zo ver kwam het niet. De Spanjaarden scoorden nog maals.

Willem A. Oosterhof, Stiens - dinsdag, 12 augustus 2003


sport
Familieberichten
Advertenties