De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Agendadonderdag, 21 augustus 2003

Klassiek
Opera Stichting Intermezzo geeft vrijdag om 18.30 uur en zaterdag om 14.30 uur op haar terrein in Nijetrijne, gelegen aan het riviertje de Scheene in de Rottige Meente, een uitvoering van de komische opera La Fantesca van J.A. Hasse, uitgevoerd door i piccoli holandesi. In de opera treden op Barbra Hannigan (sopraan), Marc Pantus (basbariton), Margot Nies (dans), Terence Roe (acteur). De begeleidende muziek wordt uitgevoerd door een barokorkest dat speelt op authentieke instrumenten of kopieėn daarvan. Het stuk is geproduceerd door Yvon Scheper en de regie is in handen van Marc Pantus.
Openingsconcert Volgende week woensdag wordt in de Grote kerk te Harlingen het openingsconcert gegeven van de Harlinger Visserijdagen. Dit jaar treden op: Opera Della Casa en de Belgische vocalgroup Voice Male . Aanvang 20.00 uur.
Orgel
Bolsward Op het gerestaureerde Hinsz-orgel van de Martinikerk geven organisten Jos van der Kooy en Kees Nottrot dinsdag om 20.00 uur een concert.
Easterein Volgende week donderdag speelt Klaas J. Mulder om 20.00 uur op het orgel van de Martinikerk in Easterein.
Franeker Zaterdag geeft organist Theo Jellema om 20.00 uur in de Martinikerk in Franeker het eerste concert in de Vierne-serie.
Leeuwarden Morgen om 20.00 uur bespeelt Margreeth de Jong het Vermeulen-orgel in de Koepelkerk in Leeuwarden. Zij is cantrix-organiste van de Nieuwe Kerk te Middelburg. Volgende week donderdag bespeelt Dirk Out het Vermeulen-orgel in de Koepelkerk. Aanvang 20.00 uur.
Leeuwarden Volgende week woensdag geeft organist Jan Jongepier om 20.00 uur een concert in de Grote of Jacobijnerkerk in Leeuwarden. Hij brengt werken ten gehore van Bach en Widor.
Leeuwarden In de Grote of Jacobijnerkerk in Leeuwarden geeft organist Jan Jongepier vrijdag om 12.30 uur een lunchconcert. Op het programma staan werken van Vierne, Jongen en Guilmant.
Sneek In de Martinikerk in Sneek geeft organist Geert Bierling maandag om 20.00 uur een concert met werken van Haydn, Krebs, Vivaldi, Albinoni en Guilmant.
Gospel
Spirituals In It Breahūs in Balk geven countertenor Gary Boyce en gitarist Johan Keus zaterdag om 16.00 uur een concert. Zij voeren deze middag een aantal negrospirituals uit.
Hafabra
Open dag Drum & Showfanfare Advento Sneek houdt zaterdag voor de tweede keer haar jaarlijkse open dag op het LSC-terrein aan de Leeuwarderweg te Sneek. Het programma begint om 15.00 uur en zal om ongeveer 17.00 uur eindigen. Alle groepen van Advendo verzorgen deze middag een optreden.
Open Dag Zaterdag houdt Showband Sternse Slotlanders van 10.00 uur tot 16.00 uur haar jaarlijkse Open Dag in haar verenigingsgebouw Kleyenburg aan het Noorderbolwerk 4 te Franeker. Er zijn informatiestands, foto- en videopresentaties, demonstraties e.d.
Jazz
Swing De Northern Swingband geeft zondag om 14.30 uur een optreden in de tuin van Dekema State in Jelsum. De Northern Swingband is een amateurband met ongeveer twintig musici uit Fryslān en Groningen en speelt muziek in het genre van Glenn Miller en andere jazzgrootheden tot hedendaagse populaire dans- en sfeermuziek. De band met zang van Yvonne Koopmans staat onder leiding van Jacques Sambrinck.
Pop
Dance Zondag staan vanaf 14.00 uur twee formaties in de koepel van de Prinsentuin te Leeuwarden. Als afsluiter van deze traditioneel gratis toegankelijke middag staat de uit Utrecht afkomstige band The Yearlings op de planken. Vooraf staat het Texaanse duo South San Gabriel gepland.
Rock De Haarlemse rockband De Bintangs treedt zaterdag om 20.30 uur op in De Kaap te Stavoren. Het voorprogramma wordt verzorgd door Blackmail.
Folk Zondag om 15.30 uur is er een optreden van het trio Pot, Van Lienen en Baumgarten in het kerkje van Sandfirden. Tijdens dit middagprogramma brengen zij een programma met afwisselende folkmuziek. Met eigen composities die doen denken aan Franse, Keltische, Italiaanse en andere tradities maar dan modern, experimenteel, jazzy of juist klassiek.
Trūbadoersjūn Nei in suksesfolle rige fan trije jūnen yn Burgum, Frjentsjer en Koudum hawwe de fjouwer trūbadoers Doede Veeman, Jaap Louwes, Piter Wilkens en Gurbe Douwstra besletten it programma fan dit jier noch ien kear śt te fieren snein om 15.00 oere in de teatertśn yn Riis. In programma mei foar in part folslein ije lietsjes, spesjaal skreaun foar dizze jūn, ōfwiksele mei bekinde nūmers fan de fjouwer manlju.
Iepenloftspul
Jorwert Sneon, tiisdei en nije wike –woansdei om 20.30 oere spilet yn de notaristśn it stik Ik wol spylje , de fyfttichste edysje fan it Iepenloftspul Jorwert. It is in ferhaal oer it ta stān kommen fan in toanielfoarstelling. It proses fan it meitsjen fan in skript nei de audysje en fan it repetearjen nei de foarstelling ta mei alle leafdesperikels, rūzje, ūnderlinge konkurrinsje en jaloerskens dy‘t dźr troch de ieuwen hinne by hearre.
Theater
Poppentheater Zondag en volgende week donderdag zijn er (extra) poppentheatervoorstellingen in het Poppentheater Jan Doedel te Tjerkgaast. Gespeeld wordt De bodemloze put. Reserveren is noodzakelijk (0514-531562). Aanvang voorstellingen 15.00 uur.
Openluchtspektakel Onder de noemer De schippers van de Kameleon houdt Het Kameleondorp samen met de filmproducenten zaterdag vanaf 19.30 uur een film-, muziek- en theaterspektakel op het Kameleon-eiland nabij Terherne. Optredens worden verzorgd door Twarres, De Boswachters en de Kameleon All Stars Band.
Overig
Festijn De Wyldemerk is een historisch festijn dat dit jaar voor het eerst sinds honderd jaar weer wordt gehouden op initiatief van Vereniging It Boerehiem op zaterdag en zondag te Kippenburg. Zaterdag om 10.00 uur is de officiėle opening en tot 18.30 uur kunt u op verschillende locaties genieten van folkmuziek, verhalenvertellers, straatheater enz. Zondag begint de Wyldemerk eveneens om 10.00 uur tot ongeveer 17.00 uur.
Stadswandeling Zaterdag kunt u onder leiding van een gids de stadswandeling ‘Monumentaal groen in de Waterpoortstad’ maken in Sneek. De wandeling begint om 13.30 uur in het Wilhelminapark. Opgave is verplicht i.v.m. beperkte deelname: telefoon 0515-559020.
Aldfaers Erf Route Zaterdag treedt de groep ‘ Hwat Oars ‘ op in museumdorp Allingawier: drie muzikale mensen die met hun zang en spel de aanwezige gasten zullen weten te verrassen. Hun repertoire is afwisselend lieflijk, vrolijk en stemmig. Het museumdorp is geopend van 10.00 tot 17.00 uur en is onderdeel van de Aldfaers Erf Route.
Straatfestival Wegens het grote succes van vorig jaar wordt ook dit jaar op zaterdag het Bildts Straatfestival gehouden in Sint Annaparochie. Verschillende bands vertonen hun kunsten op het plein voor het gemeentehuis en in de straten er omheen is voor een ieder wat te beleven; straatmuzikanten, straatartiesten en andere activiteiten vinden daar plaats.
Keunstich om ’e mar Een groep amateur- en beroepskunstenaars zet ook deze zomer weer een culturele route uit rondom het Bergumermeer (circa 25 km). Tot en met 27 september kunt u iedere laatste zaterdag van de maand de route volgen. Van 10.00-17.00 uur kunt u op locatie komen kijken naar onder meer beelden, sieraden, schilderijen, weefwerk etc. Folders met een plattegrond en fietsroute zijn verkrijgbaar bij de diverse regionale VVV’s, bibliotheken, campings en bij de deelnemers. Voor meer info kunt u ook terecht op www.keunstichomemar.nl.
Aankondigingen voor Uit deze week dienen uiterlijk twee weken vóór publicatie binnen te zijn bij de cultuurredactie cultuur@frieschdagblad.nl) of het redactiesecretariaat (secretariaat@frieschdagblad.nl). Tevens is de uitagenda op onze website www.frieschdagblad.nl te zien!

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties