De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Weerdonderdag, 21 augustus 2003

Enkele bui
Vandaag komt er van tijd tot tijd bewolking voor, maar het blijft nog droog. Morgen krijgen we af en toe een enkele bui. De temperaturen liggen daarbij tussen 21 en 23 graden en het waait stevig uit het west-zuidwesten
Het werd gisteren ondanks de zonnige perioden niet warmer dan 21 tot 23 graden. Prima temperaturen om een fietstochtje of andere buitenactiviteiten te ontplooien, wat mij betreft. Maar de grond kan wel meer neerslag gebruiken en is nog altijd kurkdroog. Op dit moment zien we nog geen aanwijzingen dat er veel neerslag gaat komen. In tegendeel, het lijkt erop dat we invloed blijven houden van het Azoren-hoog dat al wekenlang voor warm en droog weer zorgt. Toch merk je dat de lucht vochtiger wordt en het zal toch niet zo zijn dat het nog een volledige maand helemaal droog blijft.
Het weer tot morgenavond: vanmiddag schijnt de zon afgewisseld door (stapel)bewolking. Het kwik loopt op naar waarden rond 22 graden. Het waait daarbij matig en in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig, 5 à 6 bft. Vannacht blijft er bewolking binnendrijven vanuit het westen en af en toe zou er wat neerslag kunnen vallen. Morgen is dat ook het geval en bewolking is er ook genoeg, al zal de zon zich nog wel af en toe laten zien. De temperatuur ligt rond 22 graden en opnieuw waait het stevig met een matige, tot krachtige west-zuidwestenwind aan zee.
De vooruitzichten: zaterdag houden we wisselend bewolkt weer en misschien dat er een enkel buitje over komt. Het kwik komt te liggen rond 23 graden, bij een matige tot vrij krachtige wind uit het westen tot noordwesten. Zondag blijft het droog en is er wat meer ruimte voor zon. Het wordt dan ongeveer 23 graden, bij een matig briesje uit noordelijke richtingen. Volgende week houden we die noordelijke wind en daarmee wordt het ongeveer 21 of 22 graden, met een afwisseling van zon en bewolking en op dinsdag mogelijk een bui.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties