De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Regiodonderdag, 21 augustus 2003

Wadlopers verrast door wassende water
Schiermonnikoog - Een medewerker van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en een medewerker van de Mosselzaadinventarisatie zijn woensdag door de KNRM Schiermonnikoog van het wad gehaald. De twee waren beroepshalve op het wad, en werden verrast door het snel wassende water.
Een wadloopgids van Pieterburen had de twee wadlopers nabij Ameland gesignaleerd en meende dat ze in problemen waren geraakt. Hij sloeg alarm. Naast de Schiermonnikoger reddingboot namen ook de Amelander rubberreddingboot Muun en twee helikopters deel aan de actie. De twee mannen waren ondanks hun kennis van het wad toch verrast. Ze stonden tot ver over de knieŽn in het water. Het tweetal had de wadtocht niet eerst gemeld bij de kustwacht.
De KNRM-vrijwilligers van Schiermonnikoog verleenden gisteren verder assistentie aan de vlet Ilze die onderweg was vanaf Borkum. Het schip, met twee opvarenden, had problemen gekregen ten noordoosten van Schiermonnikoog. Het vrouwelijke bemanningslid was zeeziek. Het met motorpech kampende schip is naar Lauwersoog gesleept. De rubberreddingboot Tonijn sleepte gisteren bovendien een Duits jacht met roerschade naar Schiermonnikoog.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties