De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Weerwoensdag, 5 november 2003

Zonnig
Het is vannacht vrijwel helder en het kwik zakt naar 3 à 4 graden. Morgen is het zonnig, nadat er mogelijk eerst enkele mistbanken voorkomen. De temperaturen komen te liggen rond 12 graden, bij een zwakke tot matige wind.
Gisteravond en afgelopen nacht is er mist en laaghangende bewolking ontstaan en deze heeft momenteel nog de overhand. Geleidelijk komt er met een zuidelijke tot zuidoostelijke wind weer ruimte voor zon, en vannacht hebben we dan in eerste instantie ook weer de opklaringen. Het kwik zakt daarbij naar 3 tot 4 graden bij een zwakke tot matige zuidoostenwind. Nog altijd is de blikvanger op de weerkaarten het zeer krachtige hogedrukgebied met een kerndruk van 1045 hPa, die van het midden van Europa naar Scandinavië trekt. Daarmee wordt er een krachtige oost-zuidoostelijke circulatie in stand gehouden, waarmee de koudere lucht deze kant op komt.
Het weer tot morgenavond: vanmiddag eerst nog bewolking, maar geleidelijk ook zon en vanavond en vannacht opklaringen. Het waait zwak tot matig en soms vrij krachtig aan zee, uit het zuiden tot zuidoosten.
Vannacht zakt het kwik tot rond 3 à 4 graden, bij een zwakke tot matige zuidoostenwind.
Morgen hebben we mogelijk eerst ook weer enkele mistbanken. Wel komt de zon er eerder bij dan vandaag en het wordt daarmee een zonnige dag. Het kwik komt te liggen rond 12 graden en het waait zwak tot matig uit het zuiden tot zuidoosten.
De vooruitzichten: het weer blijft voorlopig hetzelfde: het blijft droog en er is ruimte voor de zon. Alhoewel het dit weekend tijdelijk wat minder zonnig wordt. De stevige oost tot zuidoostelijke wind voert geleidelijk koudere lucht aan. Overdag komt het kwik vrijdag nog rond 9 graden, maar dit weekend niet hoger dan ongeveer 7 graden. Volgende week is er echte vorst mogelijk.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties