De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Geloof & Kerkwoensdag, 5 november 2003

Bijeenkomst van Friese bezwaarden en synodebestuur
Boornbergum – In de gereformeerde kerk in Boornbergum vindt volgende week woensdag een openbare bijeenkomst plaats waarbij het landelijk synodebestuur in gesprek gaat met de groep Friese bezwaarde Gereformeerde Kerken.
Het moderamen van de gereformeerde synode komt met een afvaardiging van vier leden, onder wie synodevoorzitter G.-J. Heetderks.
Volgens Jan Rienstra uit Boornbergum, voorzitter van de regionale werkgroep van Friese bezwaarde kerken, zijn er achttien kerken uitgenodigd. ,,Hiervan hebben er veertien ‘nee’ geadviseerd richting de synode inzake het voorlopige fusiebesluit.’’ Op de avond zal een uitwisseling van standpunten plaatsvinden, zegt Rienstra. ,,Zij zullen proberen ons te overtuigen en wij het synodebestuur.’’
De bijeenkomst (19.45 uur) is ook toegankelijk voor kerken die niet bij de groep van bezwaarden horen, maar wel geïnformeerd willen worden, benadrukt Rienstra.
Afgelopen vrijdag besloot de synode, onder druk van onder meer de Friese bezwaarden, het besluit over de nieuwe afdrachtsregeling voor het plaatselijk kerkenwerk uit te stellen. ,,Dat is deels positief en deels negatief. Want het is uitstel, geen afstel. Het is alleen maar nóg onduidelijker geworden hoe het nu komt met de financiën.’’

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties