De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Weerdonderdag, 20 november 2003

Nu en dan regen
Vanavond en komende nacht zal de bewolking overheersen en er valt nu en dan (mot)regen. Het kwik zakt daarbij niet verder dan ongeveer 9 graden. Morgen krijgen we perioden met regen, bij een temperatuur van 11 graden.
Gistermiddag en gisteravond kwamen er enkele opklaringen voor, met in het westen van de provincie toch nog zo’n drie uren zon.
Inmiddels voert de bewolking weer de boventoon en neerslag blijft af en toe mogelijk. Het is zachte, vochtige oceaanlucht die met een stevige straalstroom naar ons land wordt geblazen. Dit zorgt er voor dat er de komende dagen weinig veranderen zal in het weerbeeld: het blijft wisselvallig en zacht.
Het weer tot morgenavond: vanmiddag is het bewolkt en somber weer, met af en toe regen of motregen. Het is zacht met maximumtemperaturen van 12 graden en het waait matig tot vrij krachtig, misschien af en toe krachtig aan zee uit het zuidwesten.
Vannacht is het ook bewolkt met af en toe (mot)regen en minimumtemperaturen rond 9 graden.
Morgen krijgen we perioden met regen en dan ligt de temperatuur rond 11 graden. Het waait daarbij matig tot vrij krachtig uit het zuiden tot zuidwesten. In de nacht naar zaterdag liggen de minimumtemperaturen rond 8 graden.
De vooruitzichten: de regen van morgen en zaterdag is wat serieuzer dan die van vandaag.
Vrijdag bevinden we ons exact in de frontale zone, met actieve regen. Rond een depressie die zaterdag komt te liggen boven het zuiden van Engeland, krijgen we bovendien een toenemende zuidelijke wind die voor aanvoer van zachtere lucht zal zorgen.
Zaterdag blijft het miezerig met motregen en regen, bij temperaturen rond 13 graden. Zondag wordt het ook 13 graden, met af en toe (mot)regen en heel misschien een glimpje zon.
Begin volgende week is er meer ruimte voor zon, maar het blijft buiig weer.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties