De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Sportmaandag, 12 januari 2004

Duo ‘Olof en Martje’ moet VC Sneek redden
Sneek – In de strijd tegen degradatie uit de eredivisie heeft volleybalvereniging VC Sneek een opvallende wisseling in de trainerstaf doorgevoerd. Oud-international Olof van der Meulen moet samen met oud-speelster en -international Martje de Vries de club van de sportieve ondergang redden. Het duo neemt de plaats in van Arjen Verseput. De trainer genoot niet meer het vertrouwen van de spelersgroep, hij stapte na gesprekken met het bestuur op. Van der Meulen verzorgt vanaf vandaag de maandagtraining. Martje de Vries, die al werkte bij de jeugdopleiding van VC Sneek is toegevoegd aan de technische staf, naast Bert Jansma.
Opvallend is dat Jansma wel aanblijft. Jansma was samen met Verseput verantwoordelijk voor de technische leiding van het eerste team. Verseput: ,,Ik dacht dat we op één lijn zaten, maar blijkbaar was dat niet zo.’’ Jansma: ,,Ik wil niet over het verleden praten, het gaat om de toekomst. Het enige wat ik kwijt wil is dat er van meerdere kanten verzoeken kwamen om door te gaan. Ik heb er goed over nagedacht en vervolgens besloten om het te doen.’’ Volgens Verseput was een verschil van inzicht met een aantal oudere spelers reden voor zijn ontslag. Marianne Breimer bestrijdt dat. ,,Het is een besluit waar het hele team achter stond. Het klikte gewoon niet meer tussen de trainer en de spelersgroep’’, aldus de speelster, die verder niets meer over het ontslag van Verseput kwijt wil. ,,We hebben een spreekverbod.’’
Olof van der Meulen maakte deel uit van de gouden generatie die op de Olympische Zomerspelen van Atlanta in 1996 de gouden medaille pakte. Van der Meulen speelde in Italië en Japan en sluit dit seizoen zijn actieve carrière af bij Omniworld Almere. Martje de Vries is op dit moment jeugdtrainster bij de club. De Vries maakte als speelster de gloriejaren mee van eerst DVC Dokkum en later van Olympus Sneek. Ze had jarenlang een vaste plaats in het Nederlands team.
Voor Van der Meulen is het een nieuwe uitdaging. ,,Op een training heb je de mogelijkheid om de ploeg te stimuleren. Als je als coach op de bank zit, moet je je toch zo nu en dan rustig houden. Of dit volgend seizoen een vervolg krijgt, weet ik niet. Dat zal de praktijk uitwijzen’’, aldus de Sneker.
Net over de helft van de competitie bezet VC Sneek de negende plaats. Als de Friese club die positie ook aan het einde van de rit bezet, dan speelt het promotie-degradatiewedstrijden. Rechtstreekse degradatie dreigt evenwel ook. Met zeven punten heeft VC Sneek maar één punt meer dan hekkensluiter Vrevok.
Onno Yntema, de voorzitter van de stichting Topvolleybal Sneek, vindt de ingreep gerechtvaardigd. ,,We moesten, want we hebben bij de stichting die vlak voor de kerst is opgericht, als doel topvolleybal te houden in Sneek. Dan laat je de ploeg niet doormodderen. Na enkele gesprekken bleek dat de vonk tussen Verseput en het damesteam gedoofd was. We rekenen erop dat dit een nieuwe stimulans geeft.’’

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties