De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Sportmaandag, 12 januari 2004

Heerenveen zit voor prikkie op eerste rang
BERT KALTEREN
Sliema – SC Heerenveen is zaterdag na een reis van acht uur in de namiddag neergestreken in het pleisterachtige Sliema op Malta voor een tiendaags trainingskamp. Het wordt hard werken voor de manschappen van trainer Foppe de Haan die - met uitzondering van donderdag wanneer er op het ten noordwesten gelegen eiland Gozo een mountainbiketocht wordt gereden - tweemaal daags trainen.
Zo probeert Heerenveen het nuttige met het aangename te combineren in de aanloop naar de tweede helft van de competitie die op zaterdag 24 januari begint met een uitwedstrijd tegen Vitesse. Vier dagen later volgt de thuiswedstrijd tegen Ajax waarin de Friese ploeg het naar alle waarschijnlijkheid zal moeten doen zonder aanvalsleider Gerald Sibon. ,,Ik denk niet dat hij binnen drie weken weer fit genoeg is om te spelen’’, concludeerde dokter Tjitte Wiersma na de ontspannen zaterdagavondtraining.
Sibon is nog altijd niet voldoende hersteld van een enkelblessure die hem ook al de laatste twee duels voor de winterstop aan de kant hield. Het gewricht is nog altijd dik en de 29-jarige aanvaller werd zondag intensief behandeld door fysiotherapeut Johhny Nagelhout. Dat is een gevoelige streep door de rekening, omdat het wel of niet meespelen van Sibon dit seizoen van cruciaal belang is geweest voor de Friese ploeg.
Heerenveen is naar Malta afgereisd met een selectie van 23 spelers. Tieme Klompe en Johan Hansma ontbreken op de lijst vanwege blessures. Klompe leek aanvankelijk voorspoedig te herstellen van een enkelblessure, maar werd vervolgens weer teruggeworpen door een hamstringblessure. De Haan vreest zelfs dat de verdediger dit seizoen niet meer in actie zal komen.
Voor Hans Vonk, die aan het eind van deze maand 34 jaar hoopt te worden, is het niet het eerste trainingskamp. ,,Het is eigenlijk niet zo veel anders dan een normale trainingsdag in Heerenveen. Het verschil is dat je hier ook ‘s avonds met elkaar optrekt en dat is een goede manier om elkaar beter te leren kennen.’’
Het contract van de doelverdediger loopt na afloop van dit seizoen af. ,,Ik heb het hier nog steeds uitstekend naar de zin en ik verwacht dat er hier in Malta wel met de voorzitter over gesproken zal worden. Dat was tenminste gebruikelijk, al heb ik dat zelf nog nooit meegemaakt.’’
Heerenveen zit voor een prikkie op de eerste rang. De club heeft op uitnodiging van het Maltese verkeersbureau haar tenten voor het trainingskamp opgeslagen op het Zuid Europese eilandje. ,,Vorig jaar is FC Utrecht hier geweest voor een trainingskamp en dit keer hebben ze ons gevraagd. Alles wordt betaald door het verkeersbureau en dat scheelt toch gauw 30.000 tot 40.000 euro. Ze hopen op deze manier het toerisme wat te stimuleren in de winterperiode. We hoefden er alleen voor te zorgen dat het vliegtuig vol kwam’’, aldus directielid Henk Hoekstra.
Daardoor is het Crowne Plaza Hotel in Sliema door een kleine 150 Nederlanders bevolkt. ,,Dat maakt het allemaal wel wat minder overzichtelijk’’, vindt Vonk. Ook wat betreft de weersomstandigheden zit Heerenveen - bij zestien graden Celsius op Malta - lekker op het gemak.
De trainingsfaciliteiten zijn goed. Heerenveen traint in het stadion van Hibernian met aan de lange zijde een tribune en verlichting. Dat vormde zaterdagavond een handicap voor de spelers tijdens de training en dinsdagavond in het eerste oefenduel tegen de semi-professionals van Hibernian zal blijken in hoeverre dat van invloed is. Woensdag- en vrijdagavond staan duels op de rol tegen Maltezer eerstedivisionisten.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties