De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Geloof & Kerkmaandag, 12 januari 2004

Vrije Gereformeerde Kerk in Wolvega krijgt nieuwbouw
Wolvega – De Vrije Gereformeerde Kerk in Wolvega, een gemeente met 134 leden, krijgt een compleet nieuw kerkgebouw. En het kost de gemeenteleden geen cent.
De kerk verkoopt een stuk van de tuin naast het gebouw aan de Woningstichting Weststellingwerf, die daarop een seniorencomplex met 25 bejaardenwoningen gaat bouwen. Met de opbrengst kan een nieuwe kerk gebouwd worden, pal naast het huidige kerkje, op het parkeerterrein.
De nieuwbouw is ontworpen door architect J.H. Ruiter uit Steenwijk, zelf lid van de kerk.
Het huidige gebouw dateert uit 1959, toen de gemeente ontstond als afsplitsing van de Gereformeerde Kerken in Nederland. In de jaren tachtig werd een los contact aangegaan met de Nederlands Gereformeerde Kerken; ‘Wolvega’ staat ook opgenomen in het NGK-jaarboek. De predikant, dr C.P. Kleingeld, is zelf ook Nederlands gereformeerd; hij geeft tevens les aan het NGK-seminarie.
De oude kerk is volgens Kleingeld versleten: ,,Typisch jaren zestig bouw: zonder isolatie, plat dak, kwetsbaar. Het is prachtig dat we nu een nieuw onderkomen krijgen. En het kost de gemeenteleden niets, dankzij de overeenkomst met de woningstichting.” Met de woningstichting is afgesproken dat die het nieuwe pand en de overige grond kan kopen voor een symbolische prijs als de kerkelijke gemeente ooit wordt opgeheven.
De nieuwbouw is nog niet aanbesteed. Kleingeld verwacht dat dit voorjaar met de bouw begonnen kan worden. Zodra de nieuwbouw klaar is, wordt de oude kerk gesloopt en kan de vrijkomende grond betrokken worden bij de bouw van het seniorencomplex. Wat de nieuwbouw kost, wil Kleingeld nog niet bekendmaken met het oog op de aanbesteding.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties