De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Geloof & Kerkwoensdag, 4 februari 2004

Wegens komst nieuwe bundel
Vrijgemaakte organist kan op gezangencursus
Leeuwarden – Organisten die actief zijn in de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) kunnen in februari en maart meedoen aan een cursus om de liederen uit de nieuwe bundel Negentig Gezangen onder de knie te krijgen. De Generale Synode van Zuidhorn (2002) van de vrijgemaakt-gereformeerde kerken heeft negentig liederen in eerste lezing vrijgegeven voor liturgisch gebruik.
Op 15 november werd de bundel gepresenteerd in Amersfoort. De liederen zijn afkomstig uit diverse bronnen ( Alles wordt nieuw, Opwekkingsbundel , etc.), waarbij het kerklied uit de twintigste eeuw een centrale plaats krijgt. Ook is er in de bundel ruime aandacht voor het kinderkerklied.
‘Voor organisten betekent de komst van de Negentig Gezangen werk aan de winkel. De reacties die ons vanuit het land bereiken, tonen aan dat organisten behoefte hebben aan ondersteuning en instructies. Velen zijn naarstig op zoek naar zettingen, anderen hebben vragen hoe je bepaalde liederen zou moeten begeleiden, weer anderen vragen zich af of alle liederen wel zo geschikt zijn om op een orgel te begeleiden’, zo meldt de Vereniging van Gereformeerde Kerkorganisten (VGK) in een persbericht.
Om amateur-organisten te helpen, hebben het Steunpunt Liturgie, het VGK-bestuur en de VGK-districtbestuurders op negen plaatsen in het land cursussendagen georganiseerd. Tijdens de cursus zullen diverse aspecten betreffende het begeleiden van de negentig nieuwe gezangen besproken worden en in de praktijk worden geoefend. De docenten Henk Ophoff, Sietze de Vries, Harry van Wijk en Dirk Zwart verzorgen de cursussen. Op de website www.eredienst.com zijn de zettingen van liederen te vinden. Voor het Noorden vindt de toerustingscursus op 21 februari plaats in de gereformeerde kerk te Drogeham en in de Ontmoetingskerk in Haren (Groningen).

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties