De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Weerwoensdag, 14 april 2004

Zonnig
Vanavond en vannacht hebben we brede opklaringen en minimumtemperaturen die komen te liggen tussen 1 en 4 graden. Morgen wordt het zonnig en het kwik stijgt tot ongeveer 17 graden, bij een zwakke tot matige wind uit het zuidoosten.
Gisteren hadden we nog veel bewolking in Fryslân maar deze is inmiddels voor een groot deel opgelost en weggedreven van ons land. En daar kunnen we nu van profiteren zodat we warm en zonnig lenteweer tegemoet gaan. De komende dagen verandert het weer niet noemenswaardig en daarmee krijgen we het weer dat ons toekomt: warm lenteweer! Dit begint vandaag al en houdt waarschijnlijk aan tot en met dit weekend. Wel is het zo dat dit hogedrukgebied niet standvastig blijft zitten boven het oosten van Europa en daardoor zal er in het weekend wel het één en ander veranderen.
Het weer tot morgenavond: vanmiddag maxima rond 15 graden met zonnig tot vrij zonnig weer, bij een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot zuidoosten. Vanavond en vannacht opklaringen, een enkel mistbankje en minimumtemperaturen rond 1 graad in het oosten en zuiden van Fryslân tot 3 à 4 graden op plaatsen aan zee. Morgen wordt een zonnige dag met temperaturen die komen te liggen rond 17 graden, bij een zwakke tot matige wind uit het zuidoosten.
De vooruitzichten: zoals ik reeds meldde is het hogedrukgebied dat deze zuidoostelijke stroming op gang brengt niet standvastig. Het bevindt zich de komende dagen nog boven het oosten van Europa, maar trekt wel verder naar het oosten en lost daarbij ook geleidelijk op. Het blijft tot en met vrijdag en zaterdag nog droog, maar we zien dan wel geleidelijk wat bewolking arriveren. De temperatuur doet echter goede zaken met deze zuidoostelijke wind en de zon en ligt vrijdagmiddag en zaterdagmiddag rond 18 graden. Vanaf zondag is er minder zon en neemt de kans op een bui toe.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties