De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Regiowoensdag, 14 april 2004

Kollumerland wil geen pretpark in Kollumerwaard
Kollum – In de Kollumerwaard wordt definitief geen pretpark gevestigd. Het college van B en W van Kollumerland en ondernemer H. van der Most zijn beide tot de conclusie gekomen dat de geplande activiteiten een ‘te hoog geluidsniveau’ opleveren ten opzichte van het naastgelegen Nationaal Park Lauwersmeer. Het college gaat bekijken of er mogelijkheden zijn voor de vestiging van een particuliere strafinrichting op het terrein van de voormalige kruitfabriek van Muiden Chemie.
Van der Most had plannen om op het terrein activiteiten aan te bieden aan jongeren in de leeftijd van zestien tot 25 jaar, met onder meer motorcrossen, autoracen en bungy-jumping. ,,Dat soort activiteiten klinkt in zo’n open terrein heel ver’’, zegt wethouder Hogendorp van Kollumerland. ,,Vooral het snerpende geluid van de crossmotoren reikt kilometers ver.’’ Volgens hem begrijpt ook Van der Most dat dit tot problemen kan leiden, met name in de voorbereidende fase. De toename van het verkeer en de afwikkeling daarvan is geen kwestie geweest.
Het terrein, met een grootte van 80 hectare, staat braak. Het is nog eigendom van Muiden Chemie Internationaal, onderdeel van Britisch Aerospace Systems. De gemeenteraad van Kollumerland heeft zich eind jaren 1990 uitgesproken voor een wijziging van de bestemming van het Muiden Chemie-terrein in ‘natuur’.
De gemeente en Van der Most bekijken of er elders in de regio plek is voor een attractiepark.
De Kollumerwaard blijft in zicht als locatie voor een particuliere gevangenis. Volgens makelaar Goeman Borgesius uit Tzummarum, die het terrein in portefeuille heeft, wordt er gezocht naar locaties voor de vestiging van gevangenissen en is Kollumerwaard een van de locaties die in beeld zijn. Hogendorp neemt contact met hem op.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties