De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Weerdonderdag, 17 juni 2004

Enkele buien
Vanmiddag is het wisselend bewolkt met af en toe zon, maar ook nu en dan een buitje. Vanavond en vannacht blijft het zo goed als droog met enkele opklaringen afgewisseld door bewolking. Morgen hebben we opnieuw enkele buien.
Het werd gisteren op veel plaatsen een aardige dag met vrij zonnig weer en maximumtemperaturen die kwamen te liggen tussen 16,7 op Terschelling tot 20 en 22 meer de provincie in. Er kwam bewolking voor die vaak de overhand had, maar met de zonnige momenten die er waren was het wel goed te doen. De wind is al dagen, zo niet wekenlang noordwestelijk en soms behoorlijk stevig. Zo was dat gisteren het geval en ook vandaag krijgen we een behoorlijke wind. Dit alles is het gevolg van een depressie die nabij ligt boven Scandinavië en daaromheen de lucht in een stroomversnelling zet.
De verwachting tot morgenavond: vanmiddag vrij zonnig weer, geleidelijk meer bewolking en later enkele buitjes. De middagtemperaturen komen te liggen rond 18 graden. Het waait matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten tot noordwesten. Aan zee is de wind krachtig, mogelijk soms hard. Vanavond en vannacht blijft het wisselend bewolkt met vrijwel overal droog weer. Het koelt af tot rond 11 à 12 graden. Morgen hebben we enkele buien met middagtemperaturen die komen te liggen rond 17 graden. Het waait matig tot vrij krachtig uit het westen tot noordwesten.
De vooruitzichten: vooral in de avond en nacht naar zaterdag en ook zaterdag overdag krijgen we enkele buien. Het kwik schommelt zaterdag rond 16 graden, bij een matige tot vrij krachtige wind uit het westen tot noordwesten. Zondag worden de buitjes al weer iets minder frequent en zwaar. Het blijft wel koel met 16 graden en een matige tot vrij krachtige westenwind. Maandag warmt het snel op tot ongeveer 18 à 19 graden, bij een matige zuidwestenwind. Dinsdag zijn er bij 20 graden weer enkele onweersbuien mogelijk.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties