De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Regiodonderdag, 17 juni 2004

Communicatie met publiek bij de Slachte slecht
Leeuwarden – Het bestuur van de Stichting Slachtemarathon, de politie Fryslân en de vervoersmaatschappij Arriva erkennen dat bij de finish van de Slachtemarathon de communicatie met de deelnemers volstrekt onvoldoende is geweest. De honderden verkleumde wandelaars, die bij de winderige zeedijk in Oosterbierum urenlang op vervoer naar hun auto’s stonden te wachten, wisten daardoor niet waar ze aan toe waren.
De drie instanties evalueerden afgelopen dinsdagavond de tweede editie van de Slachtemarathon en brachten na afloop een vrijwel nietszeggend perscommuniqué uit. Voor een toelichting op het persbericht was woordvoerder Bangma onbereikbaar.
De organisatie stelt dat het aantal mensen, dat een bezoek aan de finishplaats wilde brengen, ver boven de verwachting van de organisatie lag. Daardoor verloor het circulatieplan, dat voor de auto’s en de bussen was opgesteld, zijn functie.
Al in vroeg stadium kwamen de Stichting Slachtemarathon en de politie tot de conclusie dat het aan de koude zeedijk wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen. Er is overwogen om de toestroom van belangstellenden te stoppen. Dat is niet gebeurd, omdat het dan op andere plaatsen tot ernstige verkeersopstoppingen zou komen. De organisatie spreekt van een inschattingsfout. ,,Alle betrokkenen hebben lering getrokken uit het gebeurde. De Stichting Slachtemarathon voelt zich door de kritische en positieve reacties gesterkt om het in 2008 in gezamenlijkheid met de politie, Arriva en onze macht aan vrijwilligers beter te gaan doen”, zo besluit het perscommuniqué.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties