De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Bijschriftdonderdag, 17 juni 2004

Laat je niet flessen
Vul een fles met kraanwater, doe er wat bubbels bij, plak er een glanzend etiket op met een mooie naam en je kunt spotgoedkoop drinkwater verkopen als duur bronwater.
Kolossenzen 2: 1-5
Vul een fles met kraanwater, doe er wat bubbels bij, plak er een glanzend etiket op met een mooie naam en je kunt spotgoedkoop drinkwater verkopen als duur bronwater. Koop wat leuke armbandjes, plak er een steentje in, noem het een geluksdrager en je kunt hem verkopen voor tientallen euro’s. Je kunt een boek schrijven over het ware levensgeluk als je maar product X aanschaft of die therapie volgt. Je kunt flink stampij maken over belastingontduiking door woonwagenbewoners en vervolgens de fraude aan de ‘bovenkant’ van de maatschappij de vrije hand laten.
Het bedrog in onze maatschappij is er in alle soorten en maten, in alle rangen en standen. Het is van alle tijden, want Paulus heeft het ook al over ‘mooie praatjes’. Het recept is alle eeuwen door onveranderd, trek een rookgordijn op van een beetje levenswijsheid, doe er wat feitjes bij en beloof mensen gouden bergen.
Paulus doorziet het en noemt het bedrog. Dat is niet zo moeilijk voor hem, want voor hem is er maar één betrouwbare bron van wijsheid en kennis en dat is zijn Heer. Alles wat hij hoort aanbieden als weg naar het levensgeluk of de grote rijkdom is voor hem leeg en onwaar. Behoud is er alleen door Christus, Hij heeft voor ons betaald met zijn eigen leven. Jezus heeft zichzelf gegeven terwijl ieder ander niet zal geven maar vragen en eisen.
Het beste middel tegen al dit bedrog is het geloof in Christus. Juist een gelovig mens kent bij voorbaat wantrouwen tegen regeringsleiders, fabrikanten, reclames, dominees, allerlei raadgevers en wat voor praatjesmakers ook. Wat kunnen zij meer bieden dan de liefde die Christus ons geeft? Vertrouwen is kostbaar. Ons volledig overgeven kunnen we alleen aan Jezus die zichzelf gaf om ons tot het einde toe vast te kunnen houden.
Jan van den Boogaard

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties