De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Bijschriftdinsdag, 31 augustus 2004

God bewaart
het goede
Over al wat
heerlijk is, zal een beschutting zijn.
Jesaja 4: 5
Als kinderen hun lievelingsdiertje aan vriendjes willen laten zien, nemen ze het heel voorzichtig in hun handen en beschermen ze het met die handen, in aandacht en liefde. Wat waardevol is, moet beschermd worden.
Als een joods bruidspaar gaat trouwen en voor een rabbijn staat, is er boven hun hoofd een choepa , een baldakijn. Het geluk, dat hier begonnen wordt, is het waard tot een goed einde gebracht te worden.
Gods liefde wil een baldakijn zijn over ons leven. Eens was er de wolk van God over de IsraŽlieten in de woestijn, als een troonhemel, om hen te bewaren. God zal zijn tent over ons uitspreiden. Hij is de Bewaarder van IsraŽl en Hij wil allen bewaren, die op Hem vertrouwen. De Heer zal in de toekomst doen wat Hij in het verleden ook voor zijn volk heeft gedaan.
De profetie van Jesaja laat horen, hoe het eens zal worden. Er breekt een nieuwe tijd voor Gods volk en voor Jeruzalem aan. In een joodse uitleg staat: ĎDe zonen en dochters van het volk zullen zitten in de schaduw van de Messias; de doden zullen leven en het goede zal talrijk zijn op aarde; de herinnering aan hun daden zal wijd verbreid zijní.
Alles wat van gewicht is en wat er toe doet, alle mooie dingen van natuur en cultuur, alle goede daden uit liefde gedaan: God zal het allemaal bewaren voor het einde, Hij legt zijn armen er om heen, Hij beschermt het met zijn handen. Wat mooi is, wil God niet aan de vernietiging of aan de vergetelheid prijs geven.
Wij mogen toeleven naar de voltooiing van alles, wat waardevol is. En wat is waardevoller dan de mens zelf?
Bewaarder van IsraŽl,
neem ons leven
in uw bewarende handen,
bescherm onze goede daden
en kom met uw heerlijkheid
bij ons wonen.
Thijs Weerstra
Uit: Lichtinval , Kok Kampen

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties