De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Economiedinsdag, 31 augustus 2004

Tuincentra maken minder omzet
Woerden – De Nederlandse tuincentra hebben in de eerste helft van dit jaar minder omzet gedraaid. Dat meldt secretaris N. Koppenal van branchevereniging Nederlandse werkgeversvereniging van groen- en tuincentra NVT. Cijfers van de omzet heeft de branchevereniging nog niet.
,,De lagere omzet is een gevolg van het minder fraaie voorjaar”, zo geeft de secretaris aan. Dit kwartaal is het belangrijkste seizoen van het jaar. In de twee voorgaande jaren was de omzet groter doordat het voorjaar beter weer kende. De lagere omzet is voor Koppenal geen reden tot zorg hoewel de sector zelf spreekt van slechte resultaten. ,,De sector kent vaker jaren met een tegenvallend voorjaar en dit jaar is dus niet uitzonderlijk.” De tuincentra hebben zich volgens hem wel meer ingedekt tegen de afhankelijkheid van het weer op de plantenverkoop door uitbreiding van het assortiment met aanverwante artikelen.
Het regenachtige weer van de afgelopen maanden heeft weinig invloed gehad op de verkopen. ,,Hét seizoen loopt ten einde rond eind juni”, zo meldt de secretaris.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties