De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Sportdinsdag, 31 augustus 2004

Woon! Aris ligt op schema met de seizoensvoorbereiding
Urk – Met een oefenwedstrijd op Urk tegen het twee divisies lager spelende Orca’s, is voor de nieuwe Leeuwarder basketbalclub Woon! Aris maandag de voorbereiding op het debuutseizoen in de eredivisie van start gegaan. Het eerste duel in de voorbereiding van de formatie van coach Tom Simpson mondde uit in een forse zege: 103-33.
GERARD BOS
De uitslag was van secundair belang. Sportief gezien is de kop er af, achter de schermen worden de zes weken die nog resten tot de seizoenstart benut om organisatorisch alle zaken af te handelen. ,,Van de honderdduizend dingen die we na het veiligstellen van de promotie nog moesten doen, zijn er nu 75.000 af”, aldus teammanager Gert Schurer.
Hij klinkt optimistisch als hij het zegt en daar heeft Schurer ook alle reden toe. Het belangrijkste gedeelte van het bouwen aan een club die een goede indruk wil maken bij haar intrede in de eredivisie, is voltooid. De invulling van de ploeg is namelijk rond en volgens Schurer zoals dat de club en de technische staf voor ogen stond.
,,Het is precies gegaan zoals we in gedachten hadden”, zegt de teammanager. ,,We zijn er in geslaagd om de spelers te halen die we ook echt graag wilden aantrekken.” En niet onbelangrijk: ,,De drie Amerikanen hebben we natuurlijk ook al.” Negen plaatsen zijn bezet, de tiende plek is voorlopig voor Lex de Vries. Met de nadruk op ‘voorlopig’.
,,Want”, legt Schurer uit, ,,de tiende plek houden we voor de zekerheid min of meer open. Vrijdag begint voor ons de serieuze voorbereiding met wedstrijden tegen ploegen van een goed niveau. Dan blijkt waar we staan en wat onze zwakke punten zijn. Als je dat weet, kun je echt gericht iemand halen voor die tiende plek in de ploeg.”
De wedstrijd van maandag op Urk was dan ook niet van veel waarde. De komende weken wordt de voorbereiding een goede testcase. Zo reist Woon! Aris aan het einde van volgende week af naar Duitsland, waar het op 10 en 11 september twee oefenduels tegen Cuxhaven speelt, een ploeg die uitkomt in de tweede Bundesliga. Een week later speelt de Leeuwarder club haar eerste oefenduel in eigen huis, waar Amsterdam de tegenstander is.

Serieuze werk

Het serieuze werk begint vrijdag al. Dan speelt de ploeg van Simpson in Meppel tegen Zwolle en als de Leeuwarders dat duel winnen, mogen ze een dag later aantreden tegen landskampioen MPC Capitals uit Groningen. Saillant detail: tegen die ploeg wordt de competitie op 9 oktober geopend met een uitwedstrijd.
,,Tegen die tijd zullen we organisatorisch alles wel klaar hebben”, verwacht Schurer. ,,De ploeg is rond, het is aan Simpson om er nu wat van te maken. Wij richten ons nu verder op de randzaken.” Maandag arriveerde de nieuwe vloer waar de Leeuwarders op zullen gaan spelen. ,,We liggen nu goed op schema, al kan het niet snel genoeg gaan. Ook qua sponsors en seizoenkaarten begint het te lopen.”
Belangrijk is vooral het financiële plaatje. Schurer: ,,Op dit moment is de begroting nog niet helemaal dekkend, maar dat is geen probleem. Bij de start van het seizoen is dat voor elkaar.” Woon! Aris oogst veel lof, merkt de teammanager. ,,Verschillende mensen in de basketbalwereld en van de bond hebben al gezegd dat we de zaken goed voor elkaar hebben. Een mooier compliment dan dat kun je niet krijgen.”

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties