De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Sportdinsdag, 31 augustus 2004

Verbeek onder indruk van hard Petach Tikva
Tel Aviv – Trainer Gertjan Verbeek en assistent Jan de Jonge van SC Heerenveen hebben maandagavond in Israël Maccabi Petach Tikva FC, de tegenstander in de eerste ronde van het UEFA Cuptoernooi, bekeken. Het tweetal woonde in Petach Tikva, een voorstad van Tel Aviv, de stadsderby bij tussen Hapoel en Maccabi in het kleine stadion Ramat Gan, dat beide clubs delen. In dat duel werd het beeld dat de Friese ploeg had van het Israëlische voetbal nogmaals bevestigd.
Het was een spijkerharde wedstrijd die eindigde in 0-0, waardoor beide ploegen na twee speelronden respectievelijk tweede en derde staan. De Israëlische competitie ging ruim een week geleden met enige vertraging van start. Dat had te maken met het uitblijven van een akkoord met het nationale televisiestation over de uitzendrechten. ,,Het was een echte derby van twee ploegen die uit dezelfde stad komen en in het zelfde stadion spelen. Er vielen acht gele kaarten en één rode kaart. Maccabi Petach Tikva speelde heel hard en is een fysiek sterke ploeg. En er werd in een heel hoog tempo gespeeld’’, vertelde Verbeek.
De Friese oefenmeester was samen met zijn assistent vooral onder de indruk geraakt van de hardheid van de komende tegenstander in het Europese toernooi. ,,Het is een ploeg die heel agressief speelt en daar zullen wij ons tegen moeten wapenen.’’ En juist op dat vlak gaf zijn ploeg afgelopen weekeinde in de eerste helft van de uitwedstrijd tegen FC Twente in Enschede niet thuis. ,,Het zal wat betreft wel anders moeten, anders krijg je het hier toch heel moeilijk.’’
Daar waar het fysieke spel indruk maakte op Verbeek, was hij nauwelijks onder de indruk van het stadion Ramat Gan. ,,Het is een heel armoedig stadion. Dat is ook de reden dat ze moesten uitwijken naar het stadion van Maccabi in Tel Aviv waar zo’n veertig duizend toeschouwers in kunnen.’’

Nauwelijks supporters

Dat vond Verbeek niet echt een gunstige ontwikkeling, al zal het stadion niet echt goed bezet zijn. ,,Maccabi Petach Tikva is een club die eigenlijk nauwelijks supporters heeft. Ze verwachten dat de wedstrijd tegen Heerenveen zal worden bijgewoond door zo’n vier ŕ vijfduizend toeschouwers.’’ Omdat de heenwedstrijd in Israël is verplaatst naar woensdag 22 september, is de thuiswedstrijd tegen NAC Breda verschoven van 19 naar zaterdag 18 september.
Verbeek en De Jonge, die maandag na een tussenlanding in Wenen naar Israël zijn gevlogen, kenden een voorspoedige reis. ,,We zijn overal probleemloos doorheen gekomen. De veiligheidsmensen waren ook niet prominent aanwezig. Het was in Tel Aviv, een stad met 800.000 inwoners, onvoorstelbaar druk op straat. Bovendien was het er hartstikke warm. Dat zijn allemaal dingen die we meenemen. We willen niets aan het toeval overlaten. Dat is ook de reden dat we hier zijn’’, vertelde Verbeek. De Friese oefenmeester overweegt om de club nogmaals te gaan bekijken.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties