De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Economiemaandag, 6 september 2004

Hoflân moet huur Aquaverium betalen
Leeuwarden – Restaurant ’t Hoflân moet achterstallige huur betalen aan watersportcentrum Aquaverium in Grou waarin het gevestigd is. Dat is de uitkomst van een kort geding dat Aquaverium had aangespannen. Het centrum zou een bedrag van rond de 17.000 euro tegoed hebben.
Inzet van het kort geding was onder meer het exacte bedrag dat betaald moest worden. De uitbater gaf in een eerdere reactie aan dat de exploitatie tegenvalt. Bij het aangaan van het contract in 2002 is afgesproken een bepaald percentage van de omzet aan huur af te dragen aan Aquaverium. Dat zou per kwartaal achteraf moeten gebeuren. Daaraan werd de afgelopen maanden niet voldaan omdat de omzet onbekend was.
Volgens de uitspraak moet de uitbater binnen twee weken een ondertekend accountantsverslag overleggen waardoor de huur achteraf kan worden bepaald en betaald. Commercieel directeur W.P. Waller is blij dat er nu duidelijkheid komt. ,,We zijn blij dat de restauratieve voorzieningen in ieder geval tot het einde van het contract op 1 juli 2005 gewaarborgd zijn.” Uitbater Frystalic van ‘t Hoflân wilde niet reageren op de uitspraak.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties