De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Economiemaandag, 6 september 2004

Oogsten kan weer na weersomslag
Leeuwarden – De Friese landbouw haalt vanaf deze week alles uit de kast om de oogst binnen te halen. Door het droge weer is het land op veel plaatsen zo ver opgedroogd dat aardappelen en gras weer geoogst kunnen worden.
Akkerbouw J.P. Tilma begint net als vele collega-aardappeltelers vandaag met de oogst. ,,We hebben de rooier klaarstaan op het land en gaan zo rooien”, aldus de redelijk optimistische akkerbouwer uit Anjum vanochtend.
,,Het aantal kilo’s lijkt dit jaar goed te zijn maar door de regen van de afgelopen weken moeten we extra alert zijn op aardappelen met rot. Aardappelen die een beetje zijn aangetast, merk je niet zo snel op.” In het noorden van de provincie zijn de randen van de percelen en aardappelen onderin de ruggen het meest aangetast.
Friese akkerbouwers zijn blij met het droge weer. Toch droogt de grond niet snel op, omdat de mist een deel van de dag blijft hangen. ,,Maar wordt het elke dag iets beter”, aldus Tilma. Hoe groot de schade van de regen van de afgelopen weken is, wordt pas eind dit jaar duidelijk wanneer de oogst is afgerond.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties