De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Weermaandag, 13 september 2004

Storm mogelijk
Het is vanmiddag al onstuimig met bewolking, regen en een harde tot stormachtige zuidwestenwind aan zee. Het wordt vanmiddag rond 18 graden, evenals morgen. Morgen is er bovendien een storm mogelijk op de waddeneilanden.
Het is tot nu toe nog redelijk meegevallen met regen en wellicht dat er op diverse plaatsen toch nog gerooid kan worden. In het weekend viel er rond 7 mm neerslag op zaterdag en zondag. Vanmiddag gaat het opnieuw regenen en bovendien is het erg onstuimig. Het wordt veroorzaakt door een depressie die vanaf Schotland naar de zuidelijke helft van ScandinaviŽ trekt. Aangezien deze depressie gevormd is uit restanten van een ex-cycloon, brengt het een behoorlijk windveld met zich mee.
Het weer tot morgenavond: vanmiddag gaat het regenen vanuit het westen en het wordt ongeveer 18 graden. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig boven land en hard tot stormachtig aan zee. Daarbij zijn tevens in de kustgebieden (zware) windstoten mogelijk. Vanavond houden we regenachtig weer en veel wind, bij minima rond 13 graden. Vannacht wordt het geleidelijk weer droog met opklaringen. Morgen is het opnieuw onstuimig met aan zee een stormachtige zuidwestenwind en misschien tijdelijk storm (9 Bft) op de waddeneilanden. In de loop van de middag en avond gaat het opnieuw flink regenen. De temperaturen komen te liggen rond 18 graden.
De vooruitzichten: na dit lagedrukgebied komt er geleidelijk verbetering. Vanaf donderdag wordt het rustiger en krijgen we droog weer met meer ruimte voor de zon. Tot die tijd blijven er buien komen, afgewisseld door zonnige momenten. Het kwik schommelt tot die tijd rond 17 graden. Het wordt vrijdag en tijdens het weekend weer warmer met middagtemperaturen rond 19 ŗ 20 graden.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties