De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Economiedinsdag, 5 oktober 2004

NLTO bekritiseert ‘Friesland Coberco’
Drachten – De NLTO-vakgroep Melkveehouderij bekritiseert het optreden van zuivelconcern Friesland Coberco Dairy Foods tijdens ledenvergaderingen. Volgens secretaris P.T. Westra van de NLTO is op de bijeenkomsten weinig ruimte voor vragen en zijn ze zodanig geregisseerd dat leden hun onvrede over bijvoorbeeld de lagere prijzen nauwelijks kunnen uiten. ,,Vragen worden in de beleving van de leden veelal afgewimpeld als ‘niet ter zake doende’.”
De vakgroep ondersteunt de leden nu om op de vergaderingen beter voorbereid voor de dag te komen. ,,We bereiden onze leden beter voor. Na de vergaderingen willen we hun ervaringen graag terugkoppelen. Tijdens de vergaderingen kunnen we niet zelf reageren op de handelwijze van het concern. Het zijn besloten vergaderingen die bedoeld zijn voor de leden”, aldus de secretaris. Hij geeft nadrukkelijk aan dat de NLTO niet uit is op een confrontatie met het concern. ,,We willen een open discussie.”
Het zuivelconcern geeft aan dat ze ,,alle ruimte geven voor vragen, maar dat leden helaas niet altijd het antwoord kunnen krijgen dat ze graag willen horen.”

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties