De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Weerwoensdag, 20 oktober 2004

Regen
Vanmiddag is het bewolkt en regenachtig. Het wordt 15 graden bij een vrij krachtige wind uit zuidelijke richting. Morgen zijn er opklaringen met eerst kans op enkele buien. Dan is het met 16 graden nog een graadje zachter.
De dag begon vandaag zo aardig, maar zal eindigen in mineurstemming. Een storing die vanochtend Zeeland binnen trok passeert vanmiddag onze omgeving met regen en een stevige wind. In het kustgebied zal af en toe windkracht 7 gehaald worden, eerst uit zuidoostelijke richtingen, later vandaag meer uit zuid tot zuidwestelijke richting.
De storing ligt vannacht nog boven ons land, maar de activiteit gaat er uit en het wordt droog. Er volgen ook een paar opklaringen.
De verwachting tot morgenavond: Na een maximum temperatuur vandaag van 15 graden koelt het vannacht nauwelijks af en de minima schommelen rond de 14 graden. Later vannacht dringen er van het westen uit buien onze omgeving binnen.
Ook morgenochtend kunnen er nog een paar buien vallen. Daarna winnen opklaringen terrein en wat volgt is een heel redelijke dag. Er staat wel een stevige wind uit het westen tot zuidwesten. Tijdens behoorlijk perioden met zon loopt de temperatuur in de middag op naar maar liefst 16 graden.
De vooruitzichten: De aanloop naar het weekend zal op vrijdag een toenemende bewolking geven. Af en toe kan er wat lichte regen of motregen vallen. Veel zal het niet voorstellen en zowel de hoge temperatuur - het wordt 15 graden - als de stevige zuidwestenwind houden aan.
Zaterdag ligt een storing net ten westen van onze westkust. We moeten dan ook rekening houden met een toenemende kans op regen bij winderig en zacht weer. Het wordt 16 graden. Zondag zal er meer zon zijn en beperkt de neerslag zich tot een enkele bui. Met 17 graden hebben we voorjaarsachtige temperaturen.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties