De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Weerzaterdag, 13 november 2004

Wisselend
Vandaag vallen er enkele buien, maar is er ook ruimte voor de zon bij acht graden. De noordwestenwind is vrij krachtig en in het waddengebied nu en dan hard. Morgen valt er slechts een lokaal buitje bij 9 graden.
Een echte herfstdepressie zal het weer de komende week bepalen. Vandaag vallen er enkele buien, morgen en maandag zal het wel wat loslopen met actieve buien. Daarna wordt het natter en ruiger. Dit onbestendige weer houdt het grootste deel van de maand aan.
De verwachting tot morgenavond : vandaag is het wisselend bewolkt. Opnieuw kunnen we enkele buien verwachten, zonder dat het een heel natte dag wordt. Tijdens buien is ook een (kleine) kans aanwezig op windvlagen, onweer en hagel. Ook komen er opklaringen voor en waait er een vrij krachtige noordwestenwind. Het wordt 8 graden. De nacht naar zondag zal vrij rustig verlopen met minder wind en buien bij een laagste temperatuur van 6 graden. Morgen volgt een veel rustiger weertype. De van noordwest naar west draaiende wind is zwak tot matig, rond 3 bft. Alleen het kustgebied heeft dan nog af en toe een vrij krachtige wind, 4 a 5 bft. Hoewel bewolking zal overheersen, komt de zon er ook bij en blijft regen beperkt tot een enkel licht buitje. Het wordt 9 graden.
De vooruitzichten : na het weekend komt een koufront, gekoppeld aan een depressie boven het noorden van ScandinaviŽ dichterbij. Aan de voorzijde van deze storing wordt op maandag vochtige lucht aangevoerd. Wolken bepalen het weerbeeld en gaandeweg de dag wordt de kans op lichte regen of motregen groter. Het wordt 9 graden bij een toenemende wind. Dinsdag handhaaft het veelal grijze weer zich. De wind houdt zich vrij rustig en het kwik schommelt rond de 8 graden. Woensdag is het echt herfst. De wind gaat flink toenemen en wordt boven land (vrij) krachtig, maar in het kustgebied hard, 7 misschien wel stormachtig 8 bft uit het westen tot zuidwesten. Het regent regelmatig bij een temperatuur van 11 graden.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties