De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Regiowoensdag, 24 november 2004

Groot protestconcert voor muziekschool
Grootegast – Zo’n tweehonderd leerlingen en docenten van muziekverenigingen uit het Westerkwartier hebben gisteravond op het Marktplein in Grootegast een protestconcert gegeven. Daarmee protesteerden ze tegen de voorgenomen bezuinigingen op de muziekschool en wilden ze het belang van goed muziekonderwijs benadrukken.
De gemeenteraad van Grootegast vergaderde gisteravond over de toekomst van het muziekonderwijs in het Westerkwartier. Voor volgend jaar moet de muziekschool honderdduizend euro bezuinigen op een begroting van 667.000 euro. De gemeenteraad wil bovendien af van het vierjarige contract dat de gemeente met de muziekschool heeft.
Voorafgaand aan de raadsvergadering kwamen de leden van acht muziekverenigingen en leerlingen en docenten van de muziekschool in actie met allerhande instrumenten. ,,We willen muziek maken en muzieklessen krijgen”, zo luidde de boodschap richting de politiek. Volgens directeur K. Hoek is het muziekonderwijs op de muziekschool van hoog niveau. ,,Het is hoogstaand met veel kwaliteit. U kunt er trots op zijn.”

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties