De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 24 maart

Bijschriftwoensdag, 24 november 2004

Fietsenmaker
Er was eens een fietsenmaker waar de mensen graag kwamen.
‘Zie hoe ellendig ik het heb…’
Psalm 25:18
(Groot Nieuws Bijbel)
Er was eens een fietsenmaker waar de mensen graag kwamen. Hij had niet alleen belangstelling voor fietsen maar ook voor mensen. Niet de problemen die de mensen met hun fietsen hadden, maar de problemen die de mensen met zichzelf hadden, interesseerden hem.
Als ze iets hadden gingen de mensen naar hem toe. Terwijl hij bezig was met het repareren van de fiets, luisterde hij naar de verhalen van zijn klanten en hij gaf zijn oordeel. En als het hele zware problemen waren waar ze mee kwamen ging hij zitten en hij nodigde hen uit om ook te gaan zitten. De fietsen konden dan wachten, de mensen gingen voor.
Het is genezend als er iemand is die ziet hoe je eraan toe bent. Het leven is vol problemen. Soms zijn ze te zwaar. Dan lukt het niet om ze te overwinnen en dan bezwijkt iemand eraan. Fietsenmakers en andere hulpverleners zoals pastores en therapeuten kunnen niet alles. En een mens kan soms zelf ook niet veel beginnen als de ellende te groot is. Sommige problemen zijn net als de overlast van sneeuw en ijzel. Wie ongeduldig is, gaat een hoop moeite doen om het probleem op te lossen, maar wie tijd en geduld heeft wacht op de zon. Maar zo eenvoudig is het vaak niet.
Veel problemen en moeilijkheden worden verborgen gehouden. De angst om ze onder ogen te zien kan te groot zijn. Het is niet fijn om een probleem te hebben, en het vraagt moed om iemand toe te laten om je te helpen. Maar het verlangen om wel iemand te vragen is groot. ‘Zie hoe ellendig ik het heb’. Dat mag het gebed zijn van elk mens in nood.
Arend Linde

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties