De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Regiowoensdag, 24 november 2004

‘Weer met zijn allen in de kantine’
Balk – Om de beurt pauze houden is verleden tijd. In de kantine van de christelijke scholengemeenschap (csg) Gaasterland in Balk passen nu alle 370 leerlingen. ,,De oude kantine was veel te klein”, meent directeur B.G. Bolk van csg Gaasterland. Nu de nieuwe kantine af is, kunnen we tenminste met z’n allen onze boterham opeten”, zegt hij.
Tien maanden lang is er gewerkt aan de verbouw van de school. Vandaag is het vernieuwde schoolgebouw van csg Gaasterland officieel heropend. Onder muziekspel van leerlingen en gezang van docenten, opende burgemeester De Roos-Van Rooden van de gemeente Gaasterlân-Sleat de school. Dit gebeurde onder het motto ‘Onderwijs daar zit muziek in’.
Sinds januari dit jaar is er ruim elfhonderd vierkante meter extra bij het gebouw gekomen. Dat is bijna de helft van het bestaande schoolgebouw. De ver- en nieuwbouw van de school heeft 1,3 miljoen euro gekost. Het grootste deel werd door de gemeente Gaasterlân-Sleat bekostigd. Twee ton werd door de scholenvereniging CVO Zuid-West Friesland opgebracht.
Volgens de directeur was de nieuwbouw hard nodig. ,,Ons gebouw was veel te klein. We hebben 370 leerlingen en ik schat dat het gebouw op 250 scholieren was berekend.” Na drie jaar noodlokalen te hebben gebruikt, is Bolk gelukkig dat de nieuwbouw af is. De verbouw van de school is aangegrepen om enkele andere veranderingen in het bestaande pand te realiseren.
,,We zijn bezig met onderwijskundige vernieuwingen”, zegt Bolk. Zo zijn er lespleinen aangebracht. Deze zijn bedoeld om de leerlingen zo zelfstandig mogelijk te laten werken. De docenten hebben vanuit de leslokalen vrij zicht op de pleinen en kunnen zo hun leerlingen toch nog enigszins in de gaten houden.
De leerlingen kunnen op de lespleinen onder meer aan de slag met nieuwe computers. De oude kantine is inmiddels omgebouwd tot mediatheek met nog meer hypermoderne computers. ,,We zitten nu ruim in de pc’s”, meent Bolk. Voor één van de vier leerlingen is nu een computer beschikbaar.
In de school kunnen de lokalen op verschillende manieren worden gebruikt. Ook zijn er op drie plaatsen schuifwanden tussen de lokalen gemaakt. Op die manier kunnen ruimten ook door grote groepen worden gebruikt. Tijdens schoolprojecten bijvoorbeeld, aldus de directeur.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties