De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Weerdonderdag, 20 januari 2005

Wind en regen
Vandaag is een onstuimige dag waarin het in het kustgebied stormachtig waait uit het westenwind en mogelijk stormt het enige tijd. Verder regent het nu en dan. Morgen vallen er enkele buien, soms met een winters karakter bij 6 graden.
Het weer gaat langzaam maar zeker omslaan. Een met zeer koude lucht gevuld hogedrukgebied bij Rusland gaat hierbij een belangrijke rol spelen. Een ander hogedrukgebied, het aloude Azoren hoog zoekt contact met het Russische hogedrukgebied en zeer waarschijnlijk besluiten deze tot een fusie. In dat geval, en daar ga ik voorlopig vanuit, zal er vanaf maandag een koude noordoostenwind opsteken die vrieslucht zal aanvoeren. We belanden dan echt in de winter. Vandaag is het duidelijk nog een heel ander verhaal. Het is zacht, nat en winderig. Verre van winters.
De verwachting tot morgenavond: vanmiddag is het bewolkt en hebben we te maken met perioden met regen. Daarbij waait er een krachtig, soms harde westenwind boven land en in het kustgebied is deze stormachtig, soms stormkracht 9. Ook is er kans op zware tot zeer zware windstoten, waar in het verkeer rekening gehouden mee moet worden. Met 10 graden als maximum temperatuur is het zeer zacht. Vannacht passeren enkele buien bij 6 graden. Morgen komt het ook tot een paar buien, soms met hagel en natte sneeuw. Met 5 (oosten) tot 7 graden (kust) is het al minder zacht. Nog steeds waait er een stormachtige wind in het kustgebied, nu uit het noordwesten.
Zaterdag overdag hebben we ook te maken met een enkele winterse bui, maar is er ook ruimte voor de zon. Dan is het 5 graden. In de nacht een graadje vorst.
De vooruitzichten: zondag wordt het nog maar 1 graad en vallen er meer sneeuw- en hagelbuien bij een sterke noordenwind. In de nacht vriest het tijdens opklaringen 5 graden. Na het weekend is het compleet winters met sneeuwbuien, een koude noordoostenwind en overdag komt het kwik later ook niet meer boven nul. In de nachten vriest het 7 tot 10 graden.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties