De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Weerdonderdag, 17 februari 2005

Morgen regen
Vanavond en vannacht blijft het nog meest droog met temperaturen tussen -2 en +2 graden. In de kustgebieden een vrij krachtige zuidwestenwind. Morgen meest bewolkt met vooral in de middag regen en in de avond buien.
Gisteren overdag, gisteravond en de afgelopen nacht viel er geregeld wat lichte motsneeuw en korrelsneeuw. Dit was het gevolg van een flink koude bovenlucht. Door de aanwezige bewolking bleef het kwik de afgelopen nacht steken bij een -1 tot -1,5 graden. Voor de komende nacht geldt bijna eenzelfde verhaal. Morgen komen wij onder invloed te liggen van een depressie die vanaf de IJsland komend, over ScandinaviŽ naar de Oostzee en Denemarken afdaalt. Zondag wordt deze depressie boven onze omgeving verwacht en wordt dit lagedrukgebied opgenomen in een gordel boven het vaste land van Europa. Noordelijk hiervan strekt zich dan een hogedrukgebied uit van Rusland tot over ScandinaviŽ en IJsland. Deze luchtdrukverdeling lijkt het minstens een week te kunnen volhouden. Het gevolg is een late winter met vorst en sneeuw.
De verwachting tot morgenavond: vandaag is er veel bewolking, toch ook kan de zon even doorbreken. De temperaturen lopen op naar een 3 of 4 graden en er staat vanmiddag een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen west tot zuidwest. Vanavond en vannacht is er bewolking met kans op wat lichte neerslag in de vorm van wat sneeuw of lichte regen. Het kan ook geheel droog blijven en de temperaturen zullen rond het vriespunt tot +2 graden. In het oosten en zuidoosten komt het mogelijk een graad vorst door enkele opklaringen. Morgen is het opnieuw meest bewolkt met eerst wat lichte regen. Vooral in de middag en avond regent het intensiever, overgaand in buiig weer. Overdag 5 of 6 graden en een matige tot krachtige wind draaiend van zuidwest naar noordwest.
De vooruitzichten: zaterdag een harde tot stormachtige noordwester en winterse buien. Vanaf zondag winterweer.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties