De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Weerwoensdag, 5 oktober 2005

Voorlopig kan het niet op met het fraaie weer. Gisteren was het prachtig herfstweer met heel veel zon en werd het op veel plaatsen een graad of 16, 17. Hele normale temperaturen voor de tijd van het jaar. In het oosten en zuidoosten van ons land kwam gisteren veel meer bewolking voor als gevolg van een lagedrukgebied boven de Balkan en het centrale deel van de Middellandse Zeegebied. Dit gebied blijft de komende dagen liggen en zal in ItaliŽ en omliggende landen soms heel veel regen geven. Wij hebben voorlopig nog te maken met een hogedrukgebied dat ligt boven de Baltische Staten. Met een oost- tot noordoostenwind wordt droge en steeds warmere lucht aangevoerd.
De verwachting tot morgenavond: vanmiddag is er heel veel zon, hooguit een enkele vriendelijke stapelwolken of een klein wolkensluiertje. De afgelopen nacht was wat milder, de aangevoerde lucht op enige hoogte wat warmer en dat geeft ook aan de grond een wat hogere maximum temperatuur dan de laatste dagen. Ofwel, het wordt nog aangenamer, want we kunnen maxima van rond de 19 graden tegemoet zien.
De oost tot noordoostenwind is matig, kracht 3 tot 4 en in het Waddengebied soms vrij krachtig, kracht 4 tot 5, vooral gaandeweg vanmiddag zal dat het geval zijn. Vannacht koelt het af tot 11 graden.
Morgen wordt het opnieuw een heerlijke dag. Met veel zonneschijn wordt het 18 graden op de Wadden tot 19, lokaal 20 graden! Het lijkt wel nazomer.
De vooruitzichten: vrijdag is het onveranderd zonnig en zacht bij 20 graden en is het rustig weer. In het weekend verandert er geleidelijk wat. Er komen wolken opzetten en vooral op zondag is het met 17 graden ook minder warm. Dan neemt de kans op enige regen of een bui toe.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties