De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Cultuurvrijdag, 23 december 2005

Jorwert komt in 2006 met ‘The Full Monty’
Jorwert – Iepenloftspul Jorwert brengt volgend jaar een stuk gebaseerd op de film en musical The Full Monty op de planken. Dat heeft bestuursvoorzitter Jan van der Weij van Stichting Iepenloftspul Jorwert gisteren bekendgemaakt.
The Full Monty is een filmkomedie uit 1997. De film vertelt het verhaal van zes arbeiders in het Britse Sheffield in de jaren zeventig. De werkgelegenheid is schaars. Wanneer ze zien dat vrouwen uit hun dak gaan bij een optreden van een groep strippers, zien de mannen een gat in de markt. Gezamenlijk besluiten ze een stripact op te zetten, waarna ze met hun nieuwe baantje aan de slag gaan. De titel van de film slaat op het feit dat de mannen volledig uit de kleren gaan. The Full Monty is ook in musicalvorm te zien.
Dit jaar bracht Jorwert de voorstelling Kabaret , naar de musical Cabaret dat verhaalt over het bruisende nachtleven en de schrijnende armoede in Berlijn rond 1930. De voorstelling raakte niet uitverkocht.
Het bestuur van Stichting Iepenloftspul Jorwert komt binnenkort met nadere gegevens over de voorstelling zoals deze volgend jaar september in de Notaristún van Jorwert te zien is.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties