De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Regiovrijdag, 23 december 2005

Riedstra koopt pand voor gebruiksruimte
Leeuwarden - De Friese vastgoedmagnaat Jan Riedstra koopt dinsdag het gebouw aan de Leeuwarder Willemskade dat de gemeente op het oog heeft als gebruikersruimte voor harddrugsverslaafden. ,,Ik vind dat die mensen wel een plekje moeten hebben, maar niet hier’’, zei Riedstra gisteren. Zijn bedrijf Rimag Beheer houdt kantoor vlak bij het betreffende herenhuis. Voor de Leeuwarder politiek is de aankoop een streep door de rekening. De lokale politici zijn al jaren op zoek naar een gebruikersruimte voor de circa honderd harddrugsverslaafden in de stad.
De meest voor de hand liggende locatie, aan de Zuidergrachtswal, heeft de voorkeur van wethouder Hafkamp. Een meerderheid van de gemeenteraad blokkeerde die mogelijkheid in het verleden, maar Hafkamp wil dat de raad opnieuw naar die mogelijkheid kijkt. Een tweede optie is de aanschaf van een boot voor 1 miljoen euro.
Het herenhuis nabij Riedstra’s bedrijf, aan de Willemskade, geldt als derde optie. Die kaapt de ondernemer, die een plaats bezet in de Quote-500 (lijst met rijkste Nederlanders), dus voor de neus van de gemeente weg. Wethouder Hafkamp wilde niet reageren.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties