De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Weervrijdag, 23 december 2005

Enkele bui
Vandaag is het overwegend bewolkt met af en toe wat (mot)regen, bij 8 graden. Morgen hebben we eerst ook veel bewolking en wat regen. Later krijgen we een enkele bui en nu en dan zon. Het wordt opnieuw zo’n 8 graden, bij een matige tot (vrij) krachtige west- tot noordwestelijke wind.
Het werd gisteren weer een zachte dag met maximumtemperaturen die kwamen te liggen rond 8 graden. Daarbij bleef het gistermiddag overwegend bewolkt met af en toe regen, met name in de avond en nacht. Het kwik zakte door al die bewolking ook niet ver naar onder ten opzichte van de maximumtemperaturen die gisteren werden genoteerd. Zo zakte het kwik op de meeste plaatsen niet verder dan 6 of 7 graden. De neerslag die werd opgevangen varieerde tussen 2 mm in Laaxum en 6 mm in Joure, Drachten en Jirnsum. De komende dagen blijft het licht wisselvallig weer, maar veel neerslag zal er niet vallen. De verwachting tot morgenavond: het kwik zal vanmiddag liggen rond 8 graden, bij een matige of aan zee vrij krachtige wind uit het westen tot zuidwesten. Vanavond en vannacht verandert er weinig en krijgen we ook af en toe regen of motregen. Morgen is het eerst ook bewolkt met wat regen, maar in de middag krijgen we de zon nu en dan te zien en wordt het 8 graden. Wel is er kans op een enkele bui, bij een matige tot (vrij) krachtige wind uit het westen tot noordwesten.
De vooruitzichten: zondag, eerste kerstdag wordt het eerst nog rond 6 graden, bij een matige noordelijke wind en misschien nog een buitje. Het waait matig uit het noorden tot noordoosten en daarmee wordt in de avond en nacht koudere lucht aangevoerd. Het kwik zakt naar nul tot -2 graden op maandagochtend tweede kerstdag. In de koude lucht kunnen er enkele sneeuwbuien vallen bij maximumtemperaturen rond 3 graden. Dankzij de wind die noordelijk is en in de nacht naar dinsdag noordoostelijk wordt, zakt het kwik dinsdagnacht naar -4 graden. Dinsdag is het ook nog koud met maximumtemperaturen rond 2 graden, een enkele sneeuwbui en woensdagnacht minima rond -4 graden. Al met al een koudere periode na een zacht begin van de maand december.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties