De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Weervrijdag, 24 februari 2006

Winters
Het blijft vandaag en morgen winters en koud. Vandaag blijft het droog met zonnige perioden en temperaturen rond 2 graden. Morgen wordt het ook ongeveer |2 graden, droog en vrij zonnig weer. Zie verder pagina 14
Het bleef gisteren opnieuw bewolkt en ook afgelopen nacht wilde de bewolking nog niet gauw van het toneel verdwijnen. Toch is dat uiteindelijk gelukt en deze ochtend zijn er in een groot deel van het land opklaringen aanwezig. Het kwik zakte in de provincie naar waarden tussen min 0,3 en min 1,6 graden. Plaatselijk viel er gisteravond en afgelopen nacht een heel klein beetje sneeuw uit de bewolking en dus kan het lokaal wat wit zijn. Het komend weekend blijft winters en ook de weerkaarten voor volgende week geven nog geen voorjaarsweer.
Actueel: vanmiddag blijft het (vrij) zonnig weer en droog met middagtemperaturen die komen te liggen rond 2 graden. De wind is daarbij matig boven land tot krachtig of mogelijk even hard aan zee en op de waddeneilanden. Daardoor ligt de gevoelstemperatuur een stuk beneden het vriespunt. Vannacht zakt het kwik tot rond -2 of -3 graden met opklaringen en een matige tot krachtige wind. Morgen houden we droog en vrij zonnig weer, bij maxima rond 2 graden. Het blijft matig tot krachtig waaien uit het oosten tot noordoosten.
Vooruitzichten: zondag hebben we ook droog en vrij zonnig met temperaturen rond 2 graden. De wind is daarbij matig tot krachtig uit het noordoosten. Maandag krijgen we te maken met een paar sneeuwbuien en overdag wordt het dan niet warmer dan 1 graad, bij een matige noordenwind. De dagen daarna wordt het wisselvallig winterweer met sneeuwbuien en middagtemperaturen rond 1 graad boven nul en in de nachten zakt het kwik richting -4 of -5 graden.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Familieberichten
Advertenties