De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Sportvrijdag, 24 februari 2006

Ronnie Venema uit de Cambuur-selectie gezet
Leeuwarden - Ronnie Venema is gisteren door trainer Roy Wesseling uit de Cambuur-selectie gezet. Aanleiding was het ‘minachtend gedrag’ dat Venema vertoonde tijdens een bespreking. De zaak escaleerde toen de trainer zijn verdediger na afloop hierover aansprak. ,,Mensen die zo reageren tijdens een serieuze bespreking, die kill ik. Ze hebben zich te gedragen volgens mijn normen en waarden, anders kunnen ze opzouten’’, reageerde Wesseling fel op het voorval. Venema zou op gegeven moment een deuntje hebben gefloten en dat schoot de trainer in het verkeerde keelgat: ,,Dan ben je niet met je vak bezig.’’ Venema wilde niet reageren op alle commotie.
Vanavond moet Cambuur het opnemen tegen de oude club van Wesseling, HFC Haarlem. De Haarlemmers sleepten vorige week een periodetitel in de wacht, ,,en dat is wrang’’, toonde Wesseling zijn gemoedstoestand. ,,Toch blijft het mijn club, daar niet van. Ik gun het de jongens wel.’’
Wesseling dubt nog wel over de opstelling van zijn ploeg, maar één ding is zeker. Thijs Houwing heeft het ook verbruid en gaat niet mee naar Haarlem. De spits kreeg vorige week tegen FC Zwolle nog een kans zich in de kijker te spelen. Zijn prestaties werden als onvoldoende gekwalificeerd en na 45 minuten werd hij dan ook gewisseld. Volgens Wesseling hoort hij zeker bij de spelers wiens contract niet zal worden verlengd.
De vermoedelijke opstelling wijkt niet zoveel af van de opstelling tegen FC Zwolle: Van der Vlag in het doel en als verdedigers Nijssen, Holwijn, Hooijboer en Piqué. Het middenveld zal bestaan uit Hofman of Van Rijswijk, Bronkhorst, Mulders en Roosenburg. Voorin zullen Van der Weij en Stegeman moeten proberen het doelsaldo van de Leeuwarders wat op te vijzelen.
Koen Brack heeft nog teveel last van een hamstringblessure. Hij moet nog een weekje rust houden. Gisteren trainde de verdediger niet mee.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties