De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Sportvrijdag, 24 februari 2006

‘Het leukste is dat je hier wordt bekogeld’
Boekarest - Voor de spelers van SC Heerenveen was de return in de derde ronde van het UEFA Cuptoernooi gisteravond een indrukwekkende ervaring. Alleen de busreis al naar het Lia Manoliu stadion door de verkeerschaos van Boekarest, vooraf gegaan door een politieauto met loeiende sirenes, was een ervaring op zich voor de selectie van trainer Gertjan Verbeek. Onderweg werd de bus bestookt met ‘middelvingers’ van Steaua Boekarest-supporters. En bij het stadion van de Roemeense tegenstander was het al helemaal een dolle boel.
BERT KALTEREN
Een uur voor de aanvang van de wedstrijd zat het stadion al ruim half vol en dat werd alleen maar erger. De Friese artiesten speelden in het rood-witte uittenue, nota bene de clubkleuren van Steaua’s aartsrivaal Dinamo Boekarest. De spelers van Heerenveen werden onthaald met een striemend fluitconcert. ,,Spelen voor 50.000 mensen is het mooiste dat er is’’, vond Thomas Prager, de revelatie van gisteravond. ,,Heel indrukwekkend, maar het is niet zo dat je er gek van wordt. Beter zo, dan dat er niemand zit”, vond Michel Breuer.
Ook matchwinner Arnold Bruggink, die ten faveure van Mark de Vries op de bank moest beginnen, had genoten. ,,Mooi publiek en een goed veld. Dat maakt het alleen maar mooi. Het was heel lang geleden dat we op zo’n grasmat hebben gespeeld. Met zo’n veld kan er niet zoveel misgaan. Het leukste is wanneer je het stadion uitkomt en je wordt bekogeld. Want dan heb je het goed gedaan.”
Voor de derde achtereenvolgende wedstrijd scoorde Bruggink. De voorgaande twee keer (Steaua thuis en Roda JC uit) was dat geen opmaat voor een zege. Gisteravond in Boekarest wel en dat stemde Bruggink tevreden. ,,Ik scoor overal en altijd”, zei de Tukker, die geen problemen had met zijn wisselbeurt. ,,De trainer had daar zijn goede redenen voor. Ook met het oog op zondag (het duel tegen NAC Breda, BK).”

Vraagtekens bij wissel

Voor de camera van Talpa plaatste Bruggink, na afloop van het duel tegen Roda JC, zijn vraagtekens bij de tactische wissel van Verbeek. Hij moest het veld ruimen voor middenvelder Prager en verweet zijn trainer niet goed te hebben geanticipeerd. ,,Ik had geen kritiek op de trainer, maar was teleurgesteld over de wissel. Maar dat had absoluut niets te maken met het feit dat ik er naast stond.”
Dat maakte wel de weg vrij voor de in de basis debuterende spits Mark de Vries, die vlak voor rust voor het eerste wapenfeit tekende. ,,Ik kon met mijn hoofd net niet genoeg contact met de bal maken. Maar dat zou een mooi moment zijn geweest”, realiseerde hij zich na afloop. ,,Het is lekker om weer eens te mogen beginnen. Ik heb een redelijk gevoel, maar het kan altijd beter. Maar ik ben nu wel helemaal kapot.”
Dat gold ook voor Prager, die moe maar voldaan terugkeek op zijn prestatie. ,,Ik was er klaar voor en wilde eindelijk wel eens laten zien wat ik kan als ik in de basis mag beginnen. Dat is aardig gelukt. Het is jammer dat die 1-0 niet eerder valt, want de tweede helft waren we gewoon beter dan Steaua.”
Lasse Nilsson had na een uur spelen de 0-1 op zijn schoen en was er vlak daarna nog eens dichtbij. ,,Ik had in elk geval een keer moeten scoren. Dan was het nog spannender geworden. Maar we hebben in elk geval gewonnen.”

‘Goed gevoel’

,,Dat is redelijk onverwacht, maar ik denk dat we van ons af hebben gebeten”, zei Bruggink. ,,Misschien onderschatten we onszelf wel een beetje. Na rust durfden we meer en dan ga je ook beter spelen. Ik denk dat we nog wel eens terug zullen denken aan die eerste wedstrijd. Maar we hebben een visitekaartje afgegeven en nemen met opgeheven hoofd afscheid. Het is toch aardig dat je deze wint en het geeft een goed gevoel.”
Dat gevoel heeft Heerenveen ook nodig om volgend seizoen weer toe te mogen treden tot het UEFA Cuptoernooi. ,,We gingen voor een zo goed mogelijk resultaat, maar dan moet het wel even meezitten”, vertelde Breuer. ,,Je kunt beter een zo goed mogelijk resultaat halen, dan dat je wordt weggezet met 3-0. Hier put je vertrouwen uit voor de komende weken, al is het nog geen garantie voor zondag. De wedstrijd tegen NAC wordt belangrijk om mee te blijven doen voor de vijfde plaats. Maar dat geldt voor alle wedstrijden vanaf nu.”

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties