De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Sportzaterdag, 8 april 2006

Cambuur besluit rommelig seizoen met winst
ROB DE JONG
Leeuwarden - Na een uiterst rumoerig etmaal werd er gisteravond dan toch gevoetbald door Cambuur Leeuwarden. En het ging in de slotwedstrijd niet om des keizers baard. FC Den Bosch maakte nog kans op de play-offs, maar dan moest de plaatselijke trots in de Friese hoofdstad verslagen worden. Dat mislukte. Cambuur won dankzij een blunder van keeper Michel Vorm op een ‘ketser’ van Raymond Bronkhorst.

Cambuur – FC Den Bosch 1-0

Het werd na het uit het veld sturen van Jordens Peters, die John Stegeman de doorgang belette, nauwelijks meer een echte wedstrijd. De beste kansen voor Den Bosch kwamen van Paul Beekmans en Hilmi Michi. Man van de wedstrijd Peter van der Vlag onderstreepte met katachtige reddingen zijn kandidatuur voor speler van het jaar in de eerste divisie. Rene van der Weij was kansrijk voor de thuisclub, maar ontbeerde precisie.
Cambuur kende gisteravond het meest macabere seizoenseinde in zijn ruim veertigjarig bestaan. He sleept zich van crisis naar crisis en van spoedberaad naar weer een inderhaast belegd topoverleg. Voor de derde keer heeft de Oranje Bierhuisgroep de club gered. De totaalscore is onderhand opgelopen tot het lieve sommetje van zeven ton.
Door het ontbreken van de pecunia werd regelmatig voor het leven van de club gevreesd. En wat ooit begon voor de Oranje Bierhuisgroep als een geste van vier zakenlieden die hun hart aan Cambuur hadden verpand, groeide uit tot een hoofdpijndossier van allure. De eerste 350.000 euro was bedoeld als steun, Jan Riedstra, Wim Sleijfer, Klaas Buwalda en Dirk Hoekstra dachten als voetballiefhebbers de ergste kou uit de lucht te hebben gehaald. Maar ze werden met hun hele hebben en houwen meegezogen in de deconfiture van de club. Het proces sleepte zich stroperig voort en het ging enkel nog over punten en komma's. Knopen werden er wel doorgehakt maar het Gordiaanse touw leek van een schier oneindige lengte.
Voor de gulle gevers is de maat nu echt vol. Volgende week worden er spijkers met koppen geslagen. Als uitkomst van andermaal een topoverleg willen de betrokkenen de voorovereenkomst met gezwinde spoed gestand doen. Die overeenkomst behelst de verkoop van het stadion aan de Vastgoed BV, met als aandeelhouders de Bierhuisgroep en de Friesland Bank.
Zij vormen in eerste instantie ook de Raad van Commissarissen, die de taken van de voormalige Raad van Toezicht zal overnemen. ,,Dan hebben we bevoegdheden en kunnen we snelheid maken met de inrichting van de club. En dan kan de technische staf starten met het smeden van een representatief elftal dat volgend seizoen niet weer voor spek en bonen meedraait”, aldus Buwalda. Ergo, de heren zijn uitvergaderd en willen de touwtjes in handen nemen voordat de ongedekte geldstromen oplopen tot boven het miljoen. Dat zou kunnen gebeuren mocht de surseance van betaling doorgaan, want dergelijke exercities kosten volgens Buwalda tijd en ,,klauwen met geld.” Beide heeft Cambuur (nog) niet.
Cambuur Leeuwarden - FC Den Bosch 1- 0 (0-0). 59. Bronkhorst 1-0. Scheidsrechter: Luinge. Toeschouwers: 4038. Rode kaart: Peters (FC Den Bosch). Gele kaarten: Haemhouts (FC Den Bosch), Houwing (Cambuur).
Cambuur: Van der Vlag, Nijssen (58. Houwing), Brack, Hooijboer, Piqué; Bronkhorst, Mulders, Zimmerman; Van der Weij, Stegeman (90. Herder), Karim (62. Roosenburg).
FC Den Bosch: Vorm; Peters, Raymakers, Uneken, Rimkus; Beekmans, Aborah, Haemhouts; Mihci, Rajcomar (76. Dors), Biyadat (29. Davids).

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties