De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Sportzaterdag, 8 april 2006

Heerenveen schiet niks op met gelijkspel

Heerenveen - Na de wanvertoning van zes dagen geleden in Nijmegen kon SC Heerenveen gisteren in het Abe-Lenstrastadion tegen Feyenoord andermaal niet winnen. Er werd dan wel niet verloren, maar met het gelijkspel schieten de Friezen in deze fase van de competitie niks op. Meer zat er echter niet in voor Heerenveen.

BERT KALTEREN
Door het gelijkspel kan Heerenveen een topvijf klassering wel gevoeglijk vergeten. De achterstand op Ajax en FC Groningen, die de vijfde plaats delen, bedraagt een punt, maar beide ploegen komen dit weekeinde nog in actie. Dat Heerenveen zo lang mee heeft kunnen doen om een plaats bij de eerste vijf ploegen heeft de club vooral te danken aan de zwakke prestaties van Ajax. Maar na het gelijkspel tegen Feyenoord lijkt Heerenveen die intentie wel over boord te kunnen zetten.

Heerenveen – Feyenoord 1-1

De Friezen kunnen zich nu gaan opmaken voor de play offs tussen de nummers zes tot en met negen van de ranglijst. Dat kan Heerenveen na gisteravond eigenlijk niet meer mislopen al zal de ploeg van Verbeek in de resterende twee duel tegen Willem II en AZ op hun tellen moeten passen. Om het uiteindelijk doel, Europees voetbal, te kunnen bereiken, zal Heerenveen echter nog een lange weg moeten afleggen en daartoe drie dubbele confrontaties met succes moeten afwerken. Het zal echter nog een hele toer worden om voor de derde keer in successie een Europees ticket te kunnen bemachtigen.
Dat maakte de wedstrijd van gisteravond tegen Feyenoord wel duidelijk. Bij vlagen kon Heerenveen aantonen dat er dit seizoen nog wel degelijk eer te behalen is. Met name de eerste 25 minuten na de pauze hadden de Friezen de partij naar zich toe kunnen en moeten trekken. Dat gebeurde niet waardoor de Rotterdammers in het resterende deel met pinchhitter Pierre van Hooijdonk alsnog langszij kwamen. ,,We moeten tevreden zijn met het gelijkspel, maar we schieten er niks mee op. Maar zo lang je geen vier punten moet halen uit een wedstrijd dan geven we de moed nog niet op”, aldus Verbeek.
Op zich viel er weinig af te dingen op het resultaat. Feyenoord slaagde er voor de zevende keer op rij niet in te winnen in het Abe-Lenstrastadion. De laatste keer was in het seizoen ’98-’99. Het werd destijds, ook op een vrijdagavond, 0- 1 voor de Rotterdammers. Die waren gisteravond de eerste 45 minuten ook heel nadrukkelijk de bovenliggende partij, maar verzuimden te scoren. Heerenveen begon aardig, maar had geen antwoord op het Rotterdamse aanvalsgeweld.
Dirk Kuyt was de eerste, die na een fout van Petter Hansson, aan de oversteek kon beginnen richting het doel van Brian Vandenbussche, maar hij liet zich de kaas van het brood eten. Toen Salomon Kalou op rechts voor de derde maal Jakob Poulsen liet staan zag hij zijn inzet in de lange hoek gestuit worden door de paal. Uit een uittrap van doelman Sherif Ekramy kopte Jeroen Drost, die het voor rust ook moeilijk had, de bal te zacht terug op Vandenbussche, waardoor Kuyt er tussen kon komen. De aanvaller lepelde de bal vervolgens naast.
Op slag van rust kreeg Lasse Nilsson nog een mogelijkheid, maar de Zweed werd gestuit door Ekramy. Maar het vormde wel de inleiding voor een Fries offensief na rust. Dat leverde al heel snel de openingstreffer op van Niklas Tarvajärvi. Arnold Bruggink speelde de bal in op Nilsson die de bal linea recta doorstuurde naar de Fin, die Ekramy met een droge knal in de korte hoek kansloos liet, 1-0. Daarmee was de toon gezet en solliciteerde de thuisclub nadrukkelijk naar meer, al zocht met name Nilsson wat te vaak de strafschop, daar waar arbiter Haverkort de bal wel op de stip had kunnen leggen toen Tarvajärvi door Nick Hofs onderuit werd geduwd.
Met de komst van Van Hooijdonk slaagde Feyenoord er toch in het tijd te keren. Hij zei destijds nee tegen Heerenveen toen de club verlegen zat om een spits, maar accepteerde de assist van Kuyt dankbaar voor de gelijkmaker.
Daarna zetten de Rotterdammers de thuisclub met de rug tegen de muur, maar Heerenveen kon het punt over de eindstreep slepen, al had Nilsson in de slotfase zelfs nog de 2-1 kunnen scoren.
Heerenveen - Feyenoord 1-1 (0-0). 49. Tarvajärvi 1-0, 79. Van Hooijdonk 1-1. Scheidsrechter: Haverkort. Toeschouwers: 20.000. Gele kaart: Breuer, Bruggink (Heerenveen), Bahia (Feyenoord).
Heerenveen: Vandenbussche; Poulsen, Hansson, Breuer (59. Henrico Drost) en Jeroen Drost; Bosvelt, Bruggink en Pranjic; Yildirim (46. Norregard), Tarvajärvi en Nilsson.
Feyenoord: Ekramy; Collen, Bahia, Vlaar en Bosschaart (72. Van Hooijdonk); De Guzman, Hofs (90. Pardo) en Greene; Castelen, Kuijt en Kalou.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties