De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Economiezaterdag, 8 april 2006

Oorzaak: onenigheid in de top
Zestig banen weg door failliet van Correctief

Franeker - Beveiligingsbedrijf Correctief in Franeker is failliet. Zestig mensen verliezen hierdoor hun baan. Dat maakte curator A. Geense gisteren bekend. Geense heeft weinig hoop op een doorstart van het bedrijf. ,,Dat is moeilijk in deze branche. De waarde zit vooral in het klantenbestand van het bedrijf.”

Geense gaat proberen dit klantenbestand te verkopen aan belangstellenden. Hij denkt dat maximaal tien mensen mee zullen kunnen naar de overnemende partij.
Geense laat de medewerkers voorlopig doorwerken bij de bestaande opdrachtgevers, zodat een belangstellende in ieder geval de lopende zaken kan overnemen. De komende tijd gaat Geense zich bezighouden met het in kaart brengen van de schulden en bezittingen van het bedrijf en met het zoeken van een partij die geld overheeft voor de boedel en het klantenbestand van Correctief.
Het faillissement is vooral veroorzaakt door onenigheid tussen de bestuurders en aandeelhouder, zo laat curator Geense weten. ,,Deze onenigheid ging over het te voeren beleid van Correctief”, is het enige wat Geense hierover kwijt wil. Ook een slechte administratieve organisatie droeg bij aan de ondergang van het bedrijf. ,,Het bedrijf is waarschijnlijk te snel gegroeid”, meldt de curator.
Beveiligingsbedrijf Correctief is opgericht in 2003. Het bedrijf had twee directeuren. Een daarvan was tevens aandeelhouder. Daarnaast was er een aandeelhouder die niet voor het bedrijf werkte. Het faillissement is aangevraagd door twee schuldeisers van Correctief. Geense kon nog niet zeggen hoe hoog de schuld is. Correctief haalde in 2004 een omzet van ruim een miljoen euro. De omzet over vorig jaar is nog niet bekend, maar gezien de snelle groei van het bedrijf was die aanzienlijk hoger, schat Geense. De laatste tijd liep de omzet wel terug, door de ontstane problemen.
Het bedrijf had vooral beveiligingsmedewerkers in dienst, bij de receptiebeveiliging van bedrijven en als bewakers in de surveillance op bijvoorbeeld bedrijventerreinen. De meeste van hen hadden deeltijdcontracten voor acht, zestien en 24 uur per week. Het aantal banen omgerekend naar voltijdbanen is ongeveer dertig.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties