De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Sportzaterdag, 8 april 2006

Cambuur dreigt licentie kwijt te raken

Leeuwarden – ,,De haven is in zicht, maar het schip Cambuur kan nog steeds op een havendam stranden’’, zo meent interim directeur Harjan van Dam. Vandaag moet er twee ton op tafel komen om de salarissen te betalen, anders pakt de voetbalbond KNVB de licentie af. Echter, de bodem van de schatkist is alweer wreed zichtbaar. Het geld is op.

ROB DE JONG
Van Dam: ,,Er móeten morgen al salarissen betaald worden. Ook wil ik aan de lopende verplichtingen voldoen. Lukt dat niet voor 10 april, dan trekt de KNVB de licentie in. Maar het zijn niet alléén de salarissen. Want ook volgende maand is het weer raak. Zo kunnen we niet verder. Iedereen doet of alles in kannen en kruiken is en dat lijkt ook zo. Maar dat is het niet. Het is een feit dat het lijkt of ik mijn zoveelste ultimatum stel, maar ik wil verder. Het doel is dichtbij, we kunnen het bijna aanraken, maar zijn er nog lang niet.’’
Daar komt nog bij dat Cambuur Leeuwarden vandaag surseance wil aanvragen, maar of dat doorgaat is nog maar af te wachten. Dat er surseance wordt aangevraagd is wel zeker, maar wanneer, daar buigen knappe koppen zich op dit moment nog over. Van Dam wil waarschijnlijk eerst de salarissen uitbetalen en aan andere verplichtingen voldoen, alvorens de surseance van betaling van toepassing is. Ergo: liefst per direct moet er een paar euroton op het kleed komen. Waar haal je die vandaan. De Vastgoed BV in oprichting, met als aandeelhouders de Friesland Bank en de Bierhuisgroep, boog zich gisteren op het gemeentehuis over de rijzende en actuele problemen.
De heren waren in overleg met de gemeente over de prangende vraag: als het masterplan wordt vertraagd of niet doorgaat, krijgt de Vastgoed BV de mogelijkheid om het gebied rond het stadion dan toch tot ontwikkeling te brengen? En wel onder dezelfde voorwaarden als de Accoladegroep? Want dat is in het kort wel de eis van de aandeelhouders van de Vastgoed BV. De besprekingen hierover kunnen vruchtbaar genoemd worden en het voorstel komt volgende week in het college van B en W. De vier vrienden die Cambuur met een donatie van ruim een half miljoen al eerder uit de nesten hielpen, voelen er weinig voor weer een paar ton te fourneren. Toch is er gisteravond overleg geweest binnen de Bierhuisgroep, hoe deze hobbel weer te nemen. De Friesland Bank stelt zich coöperatief op, maar wil zekerheid voor de geldkraan een stukje open gaat. Lukt het niet, dan is er voor de zoveelste keer een directe aanslag op het bestaan van de club en dan roept Van Dam de heren voor de zesde keer in vier maanden in spoedzitting bijeen. Want zonder licentie geen voetbal.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties