De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 24 maart

Sportmaandag, 25 september 2006

Pijper en Fabriek op podium bij EK-finale
La Réole - Van de drie Friese coureurs die dit weekend in actie kwamen bij de finale van de Europese titelstrijd in het grasbaanracen, zijn Theo Pijper en Dirk Fabriek op het podium geëindigd. Pijper moest in het Franse La Réole genoegen nemen met zilver achter de Duitser Stephan Katt, Fabriek eiste het brons voor zich op. Jannick de Jong reikte niet tot de A-finale en eindigde als negende.
De wedstrijd in Frankrijk stond gepland voor zaterdag, maar door erg slechte weersomstandigheden werd het evenement verschoven naar gisteren. Pijper, vooraf de grote favoriet, ging als een van de vier beste rijders de finale in. Pijper won tweemaal een serie.
Katt (met drie overwinningen in de series), de Brit Andrew Appleton en de Duitser Bernd Diener (beiden twee keer de beste) haalden in vier series net als de speedwayprofessional uit Rinsumageest 18 punten. Zij plaatsten zich als nummer 1 tot en met 4 rechtstreeks voor de A-finale. Fabriek (14 punten) deed dat door in de B-finale tweede te worden. Hij ging samen met winnaar Matthias Kröger (uiteindelijk vijfde) daardoor alsnog naar de A-finale. De coureur uit Jubbega reed daarin verrassend met een prima optreden naar de derde plek
Met Katt, Pijper en Fabriek als podiumklanten kreeg ieder van de drie halve finales zijn winnaar op het podium. De eerste halve finale, in Gorredijk, werd eind mei gewonnen door Fabriek. Pijper was vervolgens half juni de sterkste bij de tweede halve finale in het Duitse Bielefeld, waarna Katt in het Engelse Swingfield de derde en laatste halve finale won.
Katt bleek ruim een maand later nog steeds over de juiste vorm te beschikken om zich te laten kronen tot de nieuwe Europees kampioen. Niet Pijper, Fabriek of De Jong, maar de Duitser werd daarmee de opvolger van de Brit Paul Hurry. Fabriek won vorig jaar het zilver.
Doordat de EK-finale een dag opgeschoven werd, kwam er geen beslissing in de strijd om de nationale titel in Roden. Omdat De Jong en Fabriek vechten om de titel en niet mee konden doen, gingen de race in Drenthe gisteren niet door.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties