De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 24 maart

Sportmaandag, 25 september 2006

Marathonschaatsers bedreigen elkaar
Leeuwarden - Het geschil dat de schaatsbond KNSB en schaatsers hebben over de opzet van de topcompetitie loopt hoog op. Inmiddels is het zelfs zo dat schaatsers worden bedreigd, omdat zij het niet eens zijn met de plannen.
Zoals bekend stapt de KNSB morgen naar de rechter om in een kort geding de uitspraak van de eigen geschillencommissie aan te vechten. Vorige week donderdag stelde de commissie twaalf rijders in het gelijk, die het niet eens zijn met de nieuwe opzet van de competitie.
De schaatsers vinden dat zij er te laat van op de hoogte zijn gesteld dat alleen de achttien beste ploegen van vier rijders mee mogen doen aan de topcompetitie. Zij hadden zelf afspraken met sponsors en vinden dat de KNSB teveel heeft toegegeven aan commeciële -zender SBS6 omdat die de wedstrijden alleen live wil uitzenden op televisie als het peloton kleiner is.
De rijdersraad laat weten dat de KNSB in mei van dit jaar al gewaarschuwd is voor juridische gevolgen, maar roept nu wel alle A-rijders op om achter de plannen te blijven staan.
Volgens Ubbo Kuper, voorzitter van de sectie marathon is het ,,ronduit onacceptabel dat schaatsers elkaar nu bedreigen, onder meer met sms'jes'' omdat het geschil heeft uitgewezen dat deze rijders gelijk hebben en ,,deze rijders niet veel meer doen dan voor hun recht opkomen''. De andere schaatsers moeten dat volgens Kuper ,,als volwassen mensen accepteren'' en bij de KNSB zijn als ze het er niet mee eens zijn.
De kersverse voorzitter van de sectie marathon heeft inmiddels gedreigd op te stappen. ,,Ik verwacht als bestuurder vanuit de rijders, te kunnen denken en dus die belangen te managen. Mocht nu blijken dat sommigen de belangen middels sms-en behartigen, dan peins ik er niet langer over de belangen te behartigen en gaan ze maar weer een andere voorzitter zoeken'', aldus Kuper. De voorzitter zegt dat hij rijders die bedreigingen uiten, niet serieus kan nemen als gesprekspartner. ,,Mocht ik vernemen welke rijders dit betreft - en ga er van uit dat ik het navraag - dan heeft de sectie met deze rijders een probleem!''

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties