De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Cultuurdonderdag, 19 oktober 2006

Herinneringen aan Chagall in Thomaskerk
Amsterdam - In de Thomaskerk in Amsterdam houdt de Chagall galerie-Wuyt zaterdag een bijeenkomst rond de beroemde Wit-Russische kunstenaar Marc Chagall (1887-1985). Tijdens de middag halen Benoit Marq en zijn vrouw Stephanie herinneringen ophalen aan de kunstenaar.
Benoit (1950) stamt uit het beroemde glazeniersgeslacht Simon-Marq uit Reims. Als kleine jongen liep hij al rond in het glasatelier van de familie, waar Marc Chagall van 1957 tot aan zijn dood in 1985 gebrandschilderde ramen maakte. In het atelier ontstonden onder meer de twaalf ramen voor de Hadassah-synagoge bij Jerusalem, het Vredesraam van het VN-gebouw in New York en de ramen van de kathedralen van Metz en Reims. Benoit, die vanaf 1981 de leiding van het atelier overnam, kijkt terug op zijn ervaringen met Chagall.
In november zijn er in de Thomaskerk twee vervolgbijeenkomsten. Pieter Zuidema vertelt op 2 november over het wordingsproces van Chagalls ramen. Op 16 november wordt verder ingegaan op de bedoeling die de kunstenaar met zijn werk had. Meer informatie is te vinden op: www.chagall.nl.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties