De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Geloof & Kerkdinsdag, 19 december 2006

Gratis kerstdiner in Franeker kerk
Franeker - In kerkgebouw De Voorhof in Franeker wordt op tweede kerstdag een kerstdiner gehouden met wie er maar wil aanschuiven. Onder het motto ‘Geen plaats in de herberg? Vier Kerst rond de kribbe!’ serveren leden van de gereformeerde kerk (vrijgemaakt) gratis een feestelijk dinerbuffet voor hun stadgenoten.
,,Kerst is misschien wel het meest gevierde feest ter wereld. Mensen zoeken massaal familie en vrienden op, of bespreken samen een dure tafel in een restaurant. Voor wie dat niet is weggelegd, door wat voor omstandigheden ook, kunnen het juist heel donkere en stille dagen zijn. Daarom willen we die mensen een feestelijke, gezellige en smakelijke samenkomst aanbieden”, vertelt Leo Merkus, die een van de initiatiefnemers en diaken van de kerk is.
Veel leden van de kerk zijn deze week al bezig met de voorbereiding van het kerstfeest. ,,Sommigen stellen het menu samen, anderen brengen uitnodigingen rond, weer anderen zijn op de avond zelf gastheer of -vrouw,” vertelt Merkus. ,,Kinderen uit de kerk hebben al kerststukjes en versieringen gemaakt om De Voorhof in kerstsfeer te brengen. En we bieden ook een taxiservice: mensen die moeilijk ter been zijn kunnen van huis worden opgehaald en weer thuisgebracht. We willen een gastvrije geloofsgemeenschap zijn, waar iedereen welkom is om het goede nieuws te horen, te zien en te proeven. Als je bedenkt hoe royaal God is, kunnen wij ons niet opsluiten in onze huizen. Dus zetten we de deur van ons gemeenschapshuis - want dat is de kerk - open. Wanneer kan dat beter dan met Kerst, als we gedenken dat er voor Jozef en Maria geen plaats was in de herberg. En dat vervolgens de Verlosser van de wereld geboren werd in een kribbe - een voederbak voor de kudde.”
De aanloop naar het kerstdiner begint vanaf ongeveer vier uur ’s middags met live muziek en een gezellig voorafje; de maaltijd zelf wordt vanaf ongeveer half zes opgediend en duurt naar verwachting tot een uur of acht. De toegang is vrij, maar aanmelden vooraf is nodig met het oog op de inkopen. Dat kan tot en met 21 december bij Leo Merkus, tel. 058-2531405. Met een speciaal dieet kan rekening worden gehouden.
.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties