De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Sportdinsdag, 19 december 2006

CSL trekt zich niets aan van reputatie en gaat langs koploper
Drachten struikelt thuis

Drachten - De koploper in de overgangsklasse A is zaterdag tegen de eerste nederlaag van dit zaalseizoen opgelopen. Voor eigen publiek gingen de korfballers van coach Jan Piepers ten onder aan de mentale kracht en ploegdiscipline van het bezoekende CSL. En op de overwinning van de Britsumer was helemaal niets af te dingen.

BINNE KRAMER
De Drachtsters speelden tot zaterdagavond twee keer gelijk, maar een nederlaag hadden ze nog niet geleden. En eigenlijk verwachtte ook niemand dat die nederlaag in de laatste wedstrijd voor het kerstreces, aan de orde zou zijn. Daarvoor had de equipe van coach Jan Piepers te veel indruk gemaakt in de voorafgaande ontmoetingen. Maar in CSL trof de fiere koploper een opponent die zich niets aantrok van die reputatie.
Drachten - CSL 11-14
De eerste helft en vooral het begin daarvan was uitstekend van beide kanten. Er werd in een hoog tempo vol op de aanval gespeeld en dat leverde meteen twee doelpunten op. Eerlijk verdeeld, dat wel: René Radersma voor CSL en Arnold van der Kooij voor Drachten. Jacob van der Meulen en Geale Tadema deden dat nog eens over: 2-2 dus. Toen was duidelijk dat dit een spannende wedstrijd kon worden, want beide ploegen hadden maar één doel en dat was winnen. Toen ook al werd duidelijk dat Drachten misschien wel de iets betere ploeg was, maar dat de ploegdiscipline van CSL een geducht wapen was.
Tot ade rust bleef het gelijk op gaan en toen had iedereen al begrepen dat het geen makkie zou worden voor de kampioenskandidaat. Maar de kansen lagen nog, aan het begin van de tweede helft, ongeveer gelijk. Naarmate de eerste helft vorderde en Drachten in de gaten kreeg dat dit CSL een geduchte tegenstander was, sloeg de irritatie aan bij de thuisspelers toe. Dat leverde eerst een gele en daarna een rode kaart op voor Geale Tadema, die de getructe René Radersma moeilijk in toom kon houden. Dat leverde uiteindelijk uitsluiting op door de niet altijd even duidelijk fluitende scheidsrechter Kosse. ,,Die kaarten wiene wol terjochte’’, berustte Tadema na afloop in zijn verwijdering.
Arnoud Doornbos was toen al gewisseld voor Romke Aardema, omdat hij met hele andere dingen bezig was dan het korfbal. Hij verloor zich in irritatie ten opzichte van met name de scheidsrechter. Dat kostte onnodig energie die Drachten niet kon missen. En in die fase besliste CSL de wedstrijd. Van 9-9 werd het 9-13 door twee treffers van Fokke Visser, een benutte strafworp van Douwe Boomsma en een doelpunt van de opnieuw sterk spelende Henriët de Boer. Jolanda Klos was toen pas toe aan haar eerste treffer, maar die 10-13 was bij lange na niet genoeg om het geschonden zelfvertrouwen van de thuisclub weer op niveau te krijgen. Jacob van de Meulen maakte met zijn 10-14 aan alle onzekerheid, zo die er nog mocht zijn, een einde. Alle Broersma smaakte uiteindelijk het twijfelachtige genoegen om de eindstand op 11-14 te mogen bepalen.
Coach Jan Piepers: ,,Dit is doodzonde, maar we hebben het over onszelf afgeroepen. In de tweede helft waren we met heel andere zaken bezig dan met het winnen van een wedstrijd. En dat kun je je tegen CSL in deze vorm nu net niet permitteren.’’ Collega Douwe de Haan straalde: ,,Wy ha dien wat wy dwaan moasten, kalm bliuwe, ús eigen spul spylje en ús net gek meitsje litte. En as dat slagget jout dat foldwaning, foar de ploech, mar ek foar mysels. Wy kinne mei in noflik gefoel de feestdagen yn.’’
Scores Drachten: Arnold van der Kooij 4, Geale Tadema 2, Grietje Wagenaar, Janet van Hoorn, Jolanda Klos, Carla van der Meer en Alle Broersma.
Scores CSL: René Radersma, Jacob van der Meulen 4, Henriët de Boer 3, Nelleke van Wessel, Fokke Visser 3, Douwe Boomsma en Cynthia Mol

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties