De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Sportdinsdag, 19 december 2006

Koersen Wolvega in 2007 live op televisie
HANS SINNIGE
Wolvega - De draverijen in Wolvega komen vanaf begin volgend jaar elke zaterdagmiddag live op SBS6. Dat is zeker nu het bestuur van de Vereniging Nederlandse Draf en Rensport (NDR) daarvoor groen licht heeft gegeven. De heren De Witte en Hofstra, die al twee jaar bezig zijn met de voorbereidingen voor het project, zijn blij dat ze eindelijk van start kunnen. ,,Dit wordt de redding voor de draf en rensport in Nederland”, voorspelt De Witte.
Enkele weken geleden nog leek het plan voorgoed van de baan toen de NDR weigerde om zelf te investeren in het ambitieuze project. Daarop kwamen De Witte en Hofstra met een ‘plan B’, waarin investeerders van buiten de sport 1,5 miljoen euro op tafel leggen voor de financiering van 40 tv-uitzendingen. In ruil daarvoor krijgen zij het gehele inhoudingspercentage over alle weddenschappen boven de door de NDR voor 2007 begrote totaalomzet van 37 miljoen.
,,Als de wedomzet de 47 miljoen euro bereikt, hebben de investeerders hun geld terugverdiend. Vanaf dat moment gaan ze winst maken en gaat de NDR ook weer meedelen in de inhouding. Hier wordt iedereen beter van”, aldus De Witte, die benadrukt dat de sport geen enkel financieel risico loopt. ,,Zelfs als de omzetgroei tegenvalt profiteert de sport nog. Dit project kost ze niets. Ze krijgen in elk geval meer omzet en met de tv-aandacht groeit ook de naamsbekendheid. Dat komt het imago ten goede en dat helpt weer bij het vinden van nieuwe sponsors.”
De Witte liet zaterdag weten dat er wat hem betreft rond 1 maart begonnen kan worden. ,,We zenden tussen 15.00 en 16.00 uur de drie laatste koersen uit van het BigSix, een spel waarbij de wedders van zes koersen op rij de winnaar moeten voorspellen. In Zweden is eenzelfde soort spel met zeven koersen een groot succes, daarop worden wekelijks in heel Europa miljoenen euro’s ingezet.”
Het nieuws dat de het tv-plan doorgang vindt werd door de profs met gejuich ontvangen. ,,Nu is er eindelijk uitzicht op een situatie waarin het beter kan gaan. Koersen voor eerste prijzen van 500 euro of nog minder is op termijn voor niemand vol te houden”, meldde Marcel Hauber, die in de met 10 mille gedoteerde Winter Stakes voor hengsten en ruins met Vilas Boko tweede werd. De hengst moest zijn meerdere erkennen in Victoriusmagic S met Ruud Pools. De Stakes voor merries werd gewonnen door Voorinja, die voor de derde maal op rij won in Wolvega.
Aardig was verder de Grote Unitrot Prijs voor tweejarige paarden. De negen deelnemers werden een jaar geleden allemaal geveild tijdens de Unitrot Veiling in Wolvega. Wyard Beuckenswyk was toen met een prijs van 1.300 euro een van de koopjes. Hij blijkt een topper in de dop, want in een rechtstreeks duel rekende hij af met de als favoriet gestarte French Song. Die ging destijds weg voor 4.000 euro.
.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties